Úvod Zaujímavosti Severná Kórea má menej webov než hra GTA V

Severná Kórea má menej webov než hra GTA V

8
Príliš veľa možností je podľa lídra Sever Kórey, Kim Jong-una zlá vec. Aj možno preto je celý internet v tejto krajine tak obmedzený, aký je. Odhalili to šikovní ľudia z GitHubu, ktorí vďaka chybe jedného z administrátorov krajiny získali prístup k celému zoznamu severokórejských webov.

Informácie pohádzajú z DNS serveru ns2.kptc.kp, ktorý administrátor omylom zle nastavil. Severná Kórea tak využíva domény končiace .KP. Koľko ich ale je? Presne 28. Dvadsaťosem.

Správy, recepty aj sociálna sieť

Medzi tie najzaujímavejšie patrí napríklad spravodajský web Hlas Kórey, oficiálna stránka Univerzity Kim Ir-sena a napríklad aj web s receptami. Zaujímavý je napríklad aj fakt, že Severná Kórea prevádzkuje aj vlastnú sociálnu sieť friend.com.kp. Bohužiaľ, ich infraštruktúra očividne nie je pripravená na veľký nápor ľudí, keďže hneď po zverejnení odkazov na Redite ostali mnohé z nich nedostupné. Celý zoznam nájdete na tomto odkaze.

Menej webov než v GTA V

Ďalšou zaujímavosťou je napríklad fakt, že Severná Kórea má menej web stránok než populárna hra GTA V. S vymyslenou postavičkou v hre totiž pohodlne môžete surfovať po 83 weboch. Uštipačné komentáre na Redite taktiež vtipkujú o bezpečnosti oboch svetov s poznámkou, že v hre GTA V máte menšiu šancu na zomretie.