Úvod Novinky Aktuálne Samsung zvažuje výmenu predaných Galaxy Note7 za nové kusy. Vraj kvôli výbuchom

Samsung zvažuje výmenu predaných Galaxy Note7 za nové kusy. Vraj kvôli výbuchom

Po pozastavení distribúcie Note7 môže prísť ďalšie tvrdé opatrenie.

0
Samsung Galaxy Note7

Množiace sa množstvo prípadov, kedy nedávno predstavený phablet z ničoho nič vybuchol zrejme prinúti juhokórejského výrobcu poskytnúť súčasným používateľom výmenu za nový kus. Ak by prípady pribúdali aj naďalej, Samsung by mohol stratiť nezanedbateľnú časť profitu a zhoršenie mena v očiach verejnosti.

Ako hovoria dostupné informácie, explózie Galaxy Note7 nastali počas nabíjania, no aj napriek tomu Samsung stále netuší, v čom spočíva príčina. Niektorí používatelia mali originálne, niektorí zase neoriginálne nabíjačky. Distribúcia nových kusov pre lokálnych predajcov bola navyše v Južnej Kórei dočasne pozastavená. Momentálne prebieha vyšetrovanie a hľadanie dôvodu, prečo sa niečo také vlastne deje.

7e202fd162d9f2d3fb025856a1ec8a136227cc48

Výrobca pôvodne plánoval vymieňať iba batérie. Keďže sa však situácia zhoršuje, na stole sú už aj tvrdšie opatrenia. Momentálne nie je nič isté.

Samsung Galaxy Note7 je zatiaľ k dispozícii iba v niekoľkých krajinách, čo zahŕňa USA, Kanadu, Austráliu alebo Južnú Kóreu, kde sa od 19. augusta podarilo predať až cez 400-tisíc kusov, a to celú situáciu iba zhoršuje. Zvažovaná výmena by mala prebehnúť iba na domácom trhu. V Európe príde na pulty obchodov presne tak ako bolo sľúbené, čiže 2. septembra.

Pokiaľ by teda Samsung po zistení hlavnej príčiny výbuchov predsa len pristúpil na novú stratégiu, v rámci ktorej vymení predaný kus za nový a spoľahlivý, vyšlo by ho to celkom draho. V opačnom prípade to ale môže byť ešte horšie. Z výrobnej linky budú neustále prúdiť kopy nepodarkových phabletov do rúk zákazníkom a tí ich onedlho začnú vo veľkom vracať späť. Buď ohorené alebo len tak preventívne, aby im náhodou nezačal horieť celý dom.

samsung-galaxy-note-7-recenzia-1

Skôr ako Apple

Juhokórejský gigant tento aj minulý rok posunul dátum predstavenia Note5 a Note7 o pár dní skôr. V roku 2015 to bolo 13. augusta a v roku 2016 už 2. august. Všetko to samozrejme súvisí s blížiacim sa predstavením konkurenta iPhone 7 Plus, pred ktorým chcel Samsung získať ako-taký časový náskok, no kvôli tomu potom vznikajú podobné kvalitatívne problémy. Apple prináša nové iPhony väčšinou až v strede septembra, takže viac ako 30-dňové zvýhodnenie za normálnych okolností určite pomôže. Galaxy Note7 má totiž potenciál zaujať nedočkavých a nerozhodných používateľov iOS smartfonu, pre ktorých znamená tých pár týždňov príliš dlhé čakanie.