Úvod Novinky Aktuálne Samsung priznal chybu v Galaxy Note 7. Predané kusy bude vymieňať po...

Samsung priznal chybu v Galaxy Note 7. Predané kusy bude vymieňať po celom svete

14

To, čo sa šuškalo v posledných dňoch je teraz oficiálne. Samsung pripustil kvalitatívny nedostatok pri zariadení Galaxy Note 7, ktoré je v predaji na hlavných trhoch od 19. augusta.

Samsung najskôr zastavil dodávky smartfónu v domovskej Južnej Kórei a aktuálne plánuje zastaviť jeho predaj naprieč celým svetom. Dôvodom je niekoľko požiarov tohto zariadenia. Smartfóny vzbĺkli ich majiteľom počas nabíjania, čo je veľmi nebezpečné.

DJ Koh, šéf mobilnej divízie Samsung zverejnil výsledky vyšetrovania, ktoré vyplývajú zo skúmania zuhoľnatených zariadení. Samsung tiež preskúmal celkovo 35 zariadení, na ktorých bolo nefunkčné nabíjanie. Kórejský výrobca dospel k záveru, že na každých 24 000 kusov smartfónu Galaxy Note 7 pripadá jedno zariadenie, ktoré môže spôsobiť požiar.

samsung-galaxy-note-7-recenzia-12

Nemenovaný zdroj z prostredia výrobcu pre kórejské médiá povedal, že problém je v priamo v batérii a týka sa len 0,1 % zo všetkých dodaných smartfónov Galaxy Note 7.

Riešenie? Samsung bude predané phablety vymieňať za nové. Celý proces by mal trvať približne dva týždne.

Tento, rozhodne vážny problém spôsobí Samsungu poriadne vrásky. Inak ospevovaný phablet a výkladná skriňa najnovších technológií mala dobre našliapnuté pred novými iPhone zariadeniami, ktoré budú predstavené teraz v septembri. Aktuálny problém ale môže kartu obrátiť a Apple môže z danej komplikácie vyťažiť.

Ako sa obmedzenie dotkne nášho slovenského trhu je zatiaľ neznáme a musíme si počkať na oficiálne vyjadrenie zastúpenia Samsungu pre náš región.