Úvod Výrobcovia Samsung (Aktualizované) Pozor, Samsung nevrátené smartfóny Galaxy Note 7 znefunkční na diaľku

(Aktualizované) Pozor, Samsung nevrátené smartfóny Galaxy Note 7 znefunkční na diaľku

2
Už asi každý používateľ smartfónov vie, že Smasung momentálne čelí vážnym problémom, ktoré sa týkajú ich vlajkového modelu Galaxy Note 7.

Aktualizácia: 12.9.2016 / 14:49. Spoločnosť Samsung oficiálne poprela, že bude smartfóny Galaxy Note 7 vypínať na diaľku, aj keby to bolo z bezpečnostných dôvodov najlepším riešením. Samsung zároveň odkazuje na svoju oficiálnu stránku, kde sú k dispozícii všetky inštrukcie týkajúce sa zvolávacej akcie pre Galaxy Note 7. Oficiálny web nájdete na -tejto adrese-.

Pôvodná publikácia: Ten môže totižto kvôli chybnej batérii explodovať, čo je veľmi nebezpečné. Už sme boli svedkami zhoreného auta alebo poškodenia hotelovej izby horiacim Galaxy Note 7.

Samsung na situáciu zareagoval promptne, a to tak, že všetky predané, resp. dodané zariadenia GN7 vymení za nové, bezpečné. Samozrejme bezplatne. Zvolávacia akcia sa týka približne 2,5 milióna kusov dotknutého phabletu.

Systém výmeny zariadení sa už pomaly rozbieha naprieč celým svetom a týka sa samozrejme tiež Slovenska. U nás sa začnú smartfóny Galaxy Note 7 vymieňať od 19. septembra 2016. Podrobné inštrukcie nájdete v minulom článku. Už teraz je ale jasné, že sa Samsungu nemusí podariť zozbierať všetky nebezpečné smartfóny. Užívatelia sú rôzni, pričom niektorí môžu toto odporúčané nariadenie ignorovať alebo v tom horšom prípade, ani o ňom nevedia.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

DJ Koh, šéf Samsungu povedal, že bezpečnosť ich zákazníkov je na prvom mieste. Všetkých súčasných majiteľov smartfónu Galaxy Note 7 doslova vyzval, aby smartfón z bezpečnostných dôvodov vypli, nepoužívali ho a čo najskôr vrátili na základe nimi poskytnutých inštrukcií.

Samsung to s bezpečnosťou myslí naozaj vážne, o čom sa presvedčil jeden z používateľov z Francúzska. Podľa jeho slov mu zástupcovia spoločnosti Samsung ozrejmili, že každý nevrátený Samsung Galaxy Note 7 bude deaktivovaný na diaľku, a to po 30. septembri 2016. Pokiaľ sú teda niektorí vlastníci zariadenia presvedčení, že je ich Galaxy Note 7 bezpečný a nezačal horieť pri opakovanom nabíjaní a bežnom používaní, majú smolu. Samsung pomocou nástroja softvérovej vzdialenej správy urobí z ich Galaxy Note 7 nefunkčný kváder a výmena ich neminie tak či tak.