Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy A8 (2016): Všetko dôležité, čo potrebujete vedieť o novinke od...

Samsung Galaxy A8 (2016): Všetko dôležité, čo potrebujete vedieť o novinke od Samsung

2
Galaxy A8 (2016) render

Nástupca minuloročného Samsung Galaxy A8 (2015) bude čoskoro odhalený a my vďaka GFXBench poznáme jeho parametre. Okrem toho sa dostali na internet aj oficiálne rendery. Pozrime sa, aká bude novinka.

Samsung Galaxy A8 (2016) ponúkne 5,1-palcový displej (pravdepodobne Super AMOLED) s Full HD rozlíšením. Výkonnú stránku zariadenia zabezpečí 8-jadrový Exynos 7420, ktorý sa skladá zo štyroch jadier Cortex-A53 a štyroch jadier Cortex-A57. Procesor by mal byť taktovaný na 2,1 GHz, grafickú podporu mu bude robiť čipset Mali-T760. Operačná pamäť RAM ponúkne slušné 3 GB, zatiaľ čo interná pamäť poskytne 32/64 GB kapacitu.

Zadný fotoaparát bude snímať fotky v 16 Mpx rozlíšení, selfie kamera na prednej strane zas v 5 Mpx rozlíšení. Obe kamery budú môcť nahrávať video v maximálne Full HD rozlíšení. V domovskom tlačidle pod displejom sa ukrýva aj snímač odtlačkov prstov. Celé to potom uzatvára Android 6.0.1 Marshmallow, ktorý bude možno v čase predstavenia aktualizovaný na najnovší Android 7.0 Nougat.

Kompletné parametre si môžete prezrieť tu:

gsmarena_001 gsmarena_002

Zauba prezradila aj cenu, ktorá je len 180 eur. Majte ale na pamäti, že finálna cena väčšinou býva vyššia. Navyše táto cena je nastavená pre indický trh.

Vďaka veľmi populárnemu leakerovi s prezývkou OnLeaks máme k dispozícií aj oficiálne rendery tohto elegantného smartfónu.

gsmarena_001gsmarena_003
gsmarena_004

Ako môžete vidieť, dizajnovo sa zariadenie veľmi podobá vlajkovej lodi Galaxy S7. Vyzerá to tak, že Samsung použil „sendvičový dizajn“, kde sklá na oboch stranách lemuje kovový rámik. Zaujímavým elementom je aj malý výrez nad domovským tlačidlom na pravej hrane rámiku. Pravdepodobne ide o reproduktor, pri ktorom Samsung zvolil veľmi atypické umiestnenie.

Čo hovoríte na dizajn novej generácie Samsung Galaxy A8? A ako sa vám pozdávajú parametre?