Úvod Výrobcovia Samsung S Pen sa môže v Galaxy Note7 zaseknúť. Mechanické tlačidlo prestane fungovať

S Pen sa môže v Galaxy Note7 zaseknúť. Mechanické tlačidlo prestane fungovať

3

Vyzerá to tak, že má Samsung na krku ďalší problém. Po horiacich phabletoch je tentokrát reč o inteligentom styluse S Pen, ktorý zostal niektorým používateľom horúcej novinky zaseknutý priamo v konštrukcii.

Ako je možné vidieť na autentickom videu nižšie, mechanické tlačidlo S Penu, slúžiace na jeho vyťahovanie, zostalo z ničoho nič permanentne stlačené. Problém však spočíva v tom, že priamo v slote phabletu, kam sa bežne odkladá. Bez funkčného tlačidla ho potom nie je možné žiadnym iným spôsobom vytiahnuť. Web PhoneArena spomína reklamáciu zariadenia, po ktorej by mal výrobca ponúknuť korektne fungujúcu náhradu. Príčinou je údajne vodeodolný dizajn, ktorým Galaxy Note5 nedisponoval. Juhokórejský výrobca odporúča v rámci prevencie prestať tlačiť do stylusu po zaznení zvuku mechanizmu.

Niečo podobné nastalo aj pri minuloročnej generácii, s tým rozdielom, že zaseknutie vzniklo pri vkladaní S Penu do konštrukcie zadnou stranou, kde sa nachádza spomínané mechanické tlačidlo. Dôvodom vzniku problému bola v tomto prípade (okrem nepozornosti používateľa) malá časť tela stylusu, ktorá mala trošku tenší profil. Ak sa tá dostala približne ku koncu slotu, prítomný trčiaci kolík zabezpečovacieho mechanizmu v útrobách spôsobil, že S Pen nešiel po zaseknutí spätne vytiahnuť. Samsung nakoniec tento nedostatok v Galaxy Note7 nadobro odstránil znemožnením zasúvania stylusu opačnou stranou.