Úvod Udalosti IFA 2016 Moto Z Play oficiálne: Celosvetová dostupnosť, zaujímavá cena aj parametre

Moto Z Play oficiálne: Celosvetová dostupnosť, zaujímavá cena aj parametre

3

Spoločnosť Lenovo na podujatí IFA 2016 predstavila tretieho člena rodiny Moto Z smartfónov. Po Moto Z a Moto Z Force prichádza smartfón Moto Z Play. 

Toto zariadenie na rozdiel od tých predošlých charakterizujú parametre strednej triedy, ktoré sú však viac ako dostatočné. Bonusom je kompatibilita s modulárnym príslušenstvom MotoMods.

Kovový rám po oboch plochách obopína tvrdené sklo s vrstvou, ktorá má eliminovať odtlačky prstov, vlhkosť a iné nečistoty. Napriek tomu sa im asi nevyhneme. V dolnej časti zadnej strany sú jasne viditeľné konektory pre modulárne príslušenstvo MotoMods, pričom na vrchu svieti mierne vyčnievajúci segment, v ktorom je umiestnený fotoaparát. Pri tomto smartfóne sa výrobca rozhodol zachovať aj 3,5 mm konektor.

moto z play

Obsah budete konzumovať prostredníctvom 5,5 palcového FHD 1080p displeja (AMOLED), primárny snímač má 16 Mpx a laserové automatické zaostrovanie, a vpredu nájdeme 5 Mpx širokouhlú selfie kameru aj s LED bleskom.

Čipset Qualcomm Snapdragon 625 predstavuje rozumný kompromis medzi výkonom a energetickou náročnosťou, pričom ho dopĺňa 3 GB kapacita operačnej pamäte RAM a 32 GB rozšíriteľné úložisko. 3510 mAh batéria (USB typ C nabíjanie) by mala zniesť až nekompromisných 50 hodín prevádzky na jedno nabitie, na čo sa v prípadnej recenzii určite pozrieme.

moto z play

Moto Z Play beží pod taktovkou operačného systému Android 6.0.1 Marshmallow a aktualizácia na najnovší Android 7.0 Nougat je samozrejmosťou. Celosvetová dostupnosť je naplánovaná na ešte tento mesiac (september 2016). Odporúčaná cena bola stanovená na 499 eur, čo je v celku slušné. Ak však budete chcieť používať modulárne príslušenstvo z kategórie MotoMods, pripraviť si budete musieť ďalšie finančné prostriedky. Toto príslušenstvo zrovna lacné zrejme nebude.