Úvod Výrobcovia LG LG G6 mal prísť so zakriveným OLED displejom. Výrobca však tieto plány...

LG G6 mal prísť so zakriveným OLED displejom. Výrobca však tieto plány zrušil

0
LG G5

Kórejská spoločnosť LG mala v pláne pri budúcoročnom vlajkovom smartfóne LG G6 opäť výrazne inovovať. Tento rok sme sa napríklad dočkali modulárnej konštrukcie a dvojitého fotoaparátu. 

V budúcom roku to mal byť zakrivený pokrokový OLED displej, ktorý sa mal usídliť v tele zatiaľ neexistujúceho modelu LG G6. Podľa čerstvých správ z Južnej Kórey musel výrobca tieto technologické plány zamietnuť.

Hovorí sa, že za rozhodnutím je neschopnosť dcérskeho dodávateľa LG Display dodať dostatočný počet takýchto displejov. LG G6 tak príde s klasickým plochým LCD panelom. Výrobné kapacity by sa museli presunúť do fabriky LG v meste Gumi, no neudeje sa tak skôr ako v polovici roka 2017, a to je neskoro.

LG okrem toho vyvíja technológiu rezonančného bezdrôtového nabíjania, ktorá dokáže nabíjať aj viac zariadení na raz. Nabíjanie by malo prebiehať už zo vzdialenosti dvoch až troch centimetrov. LG ale ani tento vývoj nestihne ukončiť pred plánovanou budúcoročnou premiérou LG G6.

g5_8 (1)
Súčasná generácia LG G5

Zatiaľ nie je ani jasné, či bude LG pokračovať v modulárnom trende alebo po neúspechu modelu LG G5 na tento prvok zanevrie. Budúcoročná konkurencia z dielne Samsungu bude opäť tradične silná a inovácie (spolu s predajnou cenou) sú jedinou cestou, ako dať konkurencii na frak. Dúfame, že LG má v rukáve pripravené iné „eso“, ktoré priláka zákazníkov.