Úvod Výrobcovia LG LG sa nenechá odradiť neúspechom modelu G5. V modulárnej koncepcii bude podračovať

LG sa nenechá odradiť neúspechom modelu G5. V modulárnej koncepcii bude podračovať

1

Kórejská spoločnosť LG len včera predstavila svoju novú vlajkovú loď, model V20. Tá ponúka jemný displej, vysoký výkon, duálny fotoaparát, ako aj sekundárny displej.

Jeho konštrukcia je však tradičná. Prvotné dohady o modulárnom prevedení sa nepotvrdili. Tlačidlo na boku zariadenia, ktoré tomu nasvedčovalo, slúži na uvoľnenie zadného celokovového krytu pre prístup k vymeniteľnej batérii.

Modulárnu konštrukciu tak zatiaľ ponúka len model G5. Pri pohľade na predajný neúspech tohto smartfónu a klasickú konštrukciu novšieho modelu V20 by sa dalo čakať, že LG na experimentovanie s modulárnou koncepciou zanevrie.

© redakcia
© redakcia

Úsilie priniesť kvalitný modulárny telefón ešte posilnia

Hovorca spoločnosti LG, Ken Hong, ale ozrejmil, že modulárna konštrukcia bude zohrávať úlohu aj pri ďalšej generácii modelu G5. Spoločnosť nielen, že neplánuje modulárny koncept opustiť, svoje úsilie vo vývoji chce posunúť ešte viac dopredu.

© redakcia
© redakcia

Je jasné, že použitie modulárnej konštrukcie pri smartfóne LG G5 bolo trochu predčasné. Išlo o úplne nový prvok, ktorý bol doteraz v segmente smartfónov nevídaný. My sme samozrejme radi, že LG bude vo vývoji tohto konceptu pokračovať a je dobré vidieť, že má niekto odvahu aj na odvážnejšie inovácie s možno neistým úspechom.