Úvod Výrobcovia HTC Legenda žije! Na HTC HD2 z roku 2009 spustili Android 7.0 Nougat

Legenda žije! Na HTC HD2 z roku 2009 spustili Android 7.0 Nougat

3

HTC HD2 je legenda. O tom ani nemusíme viesť debatu. Tento smartfón, ktorý ani neprišiel s predinštalovaným Androidom dokázal rozbehnúť takmer všetko. Od prvých Androidov až po tie najnovšie.

Jeho najnovším party trikom je rozbehnutie najnovšieho Androidu. Presne tak, jeden z vývojárov si pomyslel: „Dokážem rozbehať Nougat na HD2?“ Tak to teda skúsil a výsledok je na svete.

Člen diskusného fóra XDA Developers, macs18max zobral zodpovednosť do svojich rúk a na HTC HD2 spustil vlastnú ROM založenú na CM14. CyanogenMod 14 je založený na Android Nougat.

hd2-cm14

HTC HD2 a jeho výbava z roku 2009

Aby sme si pripomenuli, čo to vlastne bolo za legendárny telefón, zopakujme si jeho hardvérovú výbavu. HTC HD2 ponúkal vtedy obrovský 4,3-palcový displej s rozlíšením 800 x 480. Poháňal ho procesor Snapdragon S1, ktorému sekundovalo 448 MB operačnej pamäte RAM. Na trh bol uvedený s Windows Mobile 6.5 Professional, neskôr si naň našli cestu asi všetky mobilné operačné systémy, až na iOS samozrejme.

Vývojár tvrdí, že na smartfóne pri Nougate funguje len zvuk, Wi-Fidisplej. Pre zvyšok funkcionality zariadenie bohužiaľ nemá dostatočne veľkú RAM. Sny o tom, že by sme HD2 používali ako každodenné zariadenie sú teda preč. Nič to však nemení na tom, že HD2 bude mať v našich, resp. minimálne v mojom srdiečku špeciálne miesto.