Úvod Tlačová správa Huawei a Philips Lighting nadväzujú partnerstvo v oblasti inteligentného osvetlenia a internetu...

Huawei a Philips Lighting nadväzujú partnerstvo v oblasti inteligentného osvetlenia a internetu vecí

Spolupráca zaistí súčinnosť bezdrôtového osvetľovacieho systému pre domácnosti Philips Hue s Huawei platformou (IoT) OceanConnect

1

Spoločnosť Huawei, svetový líder v oblasti ICT, podpísala partnerskú dohodu so spoločnosťou Philips Lighting, popredným svetovým výrobcom osvetľovacej techniky. Cieľom je zabezpečenie súčinnosti (kompatibility) inteligentného bezdrôtového osvetľovacieho systému pre domácnosti Philips Hue a platformy Huawei OceanConnect pre internet vecí (IoT).

 Na základe tejto dohody sa Huawei stáva partnerom „Friends of Hue“ (inteligentný bezdrôtový osvetľovací systém Philips) a Philips Lighting zase partnerom Huawei OceanConnect. Spolupráca je tiež podnetom k tomu, aby firemní zákazníci využívajúci IoT platformu Huawei mohli svojim koncovým užívateľom ponúknuť certifikované osvetlenia Philips Hue.

Väčšia bezpečnosť aj užívateľský komfort

Partnerstvo má tiež pomôcť zvýšiť užívateľský komfort pomocou bezproblémovej komunikácie osvetľovacích zariadení Philips Hue s ďalšími pripojenými zariadeniami, systémami a aplikáciami. Príkladom môže byť potenciálny scenár detekcie nečakaného narušenia domácnosti: bezpečnostná IP kamera v noci detekuje pohyb, čím spustí alarm a žiarovky Philips Hue v dome začnú blikať na červeno a modro.

„Pokrok v IoT je najviac predpokladaný u zariadení a aplikácií, ktoré spolu môžu bezproblémovo spolupracovať, a OceanConnect poskytuje pre túto harmonizáciu ideálnu platformu. Naše partnerstvo s Philips Lighting vytvorí popredný inteligentný bezdrôtový osvetľovací systém, ktorý bude cez našu platformu OceanConnect spolupracovať s ostatnými zariadeniami v domácnosti,“ uviedol Ma Haix, prezident Huawei pre produktový rad Cloud Core Network.

Sridhar Kumaraswamy, Business Leader systémov pre domácnosť v Philips Lighting, dodal: „Osvetlenie je spolu so zabezpečením najžiadanejšou funkciou spojenou s chytrými domácnosťami. Naše partnerstvo s Huawei spája globálnych lídrov z oblasti sieťového pokrytia IoT a inteligentného osvetlenia. Otvárajú sa tak dvere pre nárast počtu zariadení komunikujúcich s Philips Hue a pre začlenenie nášho osvetľovacieho systému do neustále rastúceho trhu pripojených domácností.“