Základňa Huawei v čínskom meste Šen-čen

Spoločnosť Huawei sa umiestnila na prvom mieste rebríčka „China Top 500 Private Enterprises 2016″ ako najväčšia súkromná čínska spoločnosť roka. Huawei tým potvrdil svoju pozíciu lídra medzi súkromnými spoločnosťami a celosvetovo preferovaného poskytovateľa ICT riešení.

Čo sa týka nového šampióna „Top 500″, experti prisudzujú úspech Huawei ohromným investíciám spoločnosti do výskumu a vývoja, ktoré prevyšujú výdavky konkurentov do tejto oblasti.

Na konci roka 2015 mal Huawei registrovaných 50 377 patentov, spoločnosť prevádzkovala 16 centier výskumu a vývoja, 36 pridružených centier pre inovácie a spoločnosť v tejto oblasti zamestnávala asi 79 000 kvalifikovaných odborníkov. V rámci programu Huawei Innovation Research Program Huawei oslovil už viac ako 1 000 študentov – len v roku 2015 bolo sponzorovaných cez 100 nových projektov.

Výrazný medziročný nárast

V roku 2015 zaznamenala spoločnosť Huawei ročné príjmy vo výške 60,8 miliárd USD s výrazným medziročným nárastom 37%.

Vďaka nášmu odhodlaniu, maximálnemu úsiliu a inovatívnemu prístupu k technológiám sme schopní zákazníkom aj partnerom ponúknuť tie najlepšie služby, produkty a riešenia. Tento prístup pomáha Huawei rásť nielen v Číne, ale aj na ostatných trhoch, vrátane Slovenska, ktoré je pre nás jedným z kľúčových trhov v Európe,“  hovorí Radoslaw Kedzia, CEO Huawei pre Českú republiku a Slovensko.

Huawei po celom svete prevádzkuje 16 centier výskumu a vývoja (napr. v Nemecku, Belgicku, Švédsku, UK) a len v Európe zamestnáva viac ako 10 000 ľudí.