Úvod Udalosti IFA 2016 HTC predstavilo vynovenú kópiu iPhonu, smartfón One A9s

HTC predstavilo vynovenú kópiu iPhonu, smartfón One A9s

Povedomé krivky, povedomý dizajn.

2
HTC One A9s

Na IFA 2016 nechýba ani taiwanský HTC, ktorý nám dnes naservíroval očakávané pokračovanie kvalitného mid-range kúska z minulého roka. Novinka prináša zachovaný dizajn s niekoľkými drobnými vizuálnymi zmenami a modernejšiu hardvérovú výbavu.

Zmeny v zozname technických špecifikácií nastali pri displeji, čipsete aj batérii, kde pribudla mierne väčšia kapacita. K dispozícii je 2 300 mAh napevno integrovaný zdroj energie, 5-palcové LCDčko (nie AMOLED) vo Full HD rozlíšení a výkon dostal na starosti ázijský Helio P10 od spoločnosti MediaTek. Zostavu tu tvorí osem jadier Cortex A53 s taktom 2.0 GHz a schopný grafický procesor T860 MP2 GPU.

Čo sa týka ostatného hardvéru, opäť je vo výbave 2 alebo 3 GB operačná pamäť, 16 alebo 32 GB interné úložisko vrátane slotu pre microSD kartu až do 2 TB a 13 Mpx hlavný fotoaparát s clonou f/2.2 (predtým f/2.0). Selfie fotoaparátu zase pribudol jeden megapixel, takže má po novom dokopy 5 Mpx rozlíšenie.

Konštrukčné zmeny zahŕňajú premiestnenie hlavného foťáku zo stredu do ľavého horného rohu a zmiznutie loga, ktoré sa nachádzalo nad biometrickým snímačom hneď pod displejom.

Cenovka bude pri HTC One A9s podľa všetkého výrazne nižšia, ako s akou prišiel predchodca One A9. Výrobca použil starý dizajn a niektoré súčiastky z minuloročného modelu, čo znamená, že klesli náklady aj na vývoj alebo nastavovanie a ďalšiu prípravu nových výrobných, respektíve montážnych procesov. Suma by preto mohla byť celkom reálne nižšia aj o 20 až 30%.

HTC One A9s
HTC One A9s