Úvod Smartphony Predstavenie HTC skúsi trhové šťastie s dvojicou nových smartfónov. Predstavené budú už onedlho

HTC skúsi trhové šťastie s dvojicou nových smartfónov. Predstavené budú už onedlho

0

Spoločnosť HTC, ktorá stojí za veľmi vydareným vlajkovým modelom HTC 10, plánuje predstaviť dva nové smartfóny. Predstavenie je naplánované na 20. septembra.

Napriek tomu, že je HTC 10 pozitívne hodnotený, s enormným trhovým úspechom sa nestretol. Uvádzacia cena bola vysoká a konkurencia silná. Napriek tomu je HTC 10 stále podstatne úspešnejší, ako mnohými používateľmi zatracovaný LG G5. Vlajkovým modelom tento rok kraľuje Samsung, no prvenstvo si zrejme rozdelí s výrobcom Apple a jeho novými iPhone 7 zariadeniami.

HTC sa ale nevzdáva. Už skôr sme videli indície, ktoré viedli k dvojici smartfónov s označením Desire 10 Lifestyle a Desire 10 Pro. Tie s najväčšou pravdepodobnosťou zohrajú hlavnú úlohu pri avizovanom septembrovom podujatí. Jeden z dvojice bude zastupovať prémiovejší segment, a druhý smartfón sa zaradí do dostupnejšej strednej triedy.

Údajná podoba HTC Desire 10 Pro
Údajná podoba HTC Desire 10 Pro

Výkonnejší z dvojice si osvojí čipset Snapdragon 820, ktorému nebude chýbať neskromná dávka 4 GB kapacity operačnej pamäte RAM. Základom bude 32 GB interné úložisko. Veľmi zaujímavo vyzerá 5,1-palcový displej, ktorý by mal dostať QHD 1440p rozlíšenie. Vzhľadom na „menšiu“ uhlopriečku displeja bude zobrazenie obsahu extrémne jemné. Na zadnej strane pritom nájdeme 12 Mpx fotoaparát, ktorý by si mohol požičať vysoko hodnotené vlastnosti zo snímača vlajkového modelu HTC 10 (f/1.8, 26 mm, OIS, laser, dual LED).

Dostupnejší HTC Desire 10 Lifestyle dostane displej s dnes asi najrozšírenejšou uhlopriečkou displeja, 5,5 palca. Hovorí sa o HD 720p rozlíšení, no radšej by sme uvideli FHD 1080p hodnoty. Snapdragon 400 doplní 2 GB RAM a 32 GB úložisko. Obe zariadenia dostanú do výbavy snímač odtlačkov prstov.

O prípadných cenách a dostupnosti je zatiaľ skoro hovoriť. Každopádne sme na novinky zvedaví a 20. septembra vám ich po oficiálnom predstavení predostrieme.