Úvod Novinky Hry Google vyhlásil víťazov prvého nezávislého herného festivalu. Pozrite sa na TOP 3...

Google vyhlásil víťazov prvého nezávislého herného festivalu. Pozrite sa na TOP 3 najlepšie hry

1

Spoločnosť Google tento rok zorganizovala prvý ročník podujatia Indie Games Festival, ktorého sa mohli zúčastniť rôzni nezávisí herní vývojári so svojimi počinmi.

Podujatie sa konalo v sobotu v meste San Francisco a pred displeje porotcov sa postavilo dovedna tridsať herných titulov. Google vybral sedem finalistov a následne trojicu víťazov.

Niekoľko člennú porotu tvorili rôzni odborníci, pričom hodnotili vizuálnu a zvukovú estetiku, kreativitu, hrateľnosť alebo celkovo hernú koncepciu každého titulu.

Víťaznú cenu si odniesla hra Orbit. Ide o akýsi simulátor gravitácie s prvkami hlavolamu, v ktorom nechýba režim vlastného izolovaného priestoru. V ňom si môžete vytvárať vlastné gravitačné výzvy a hádanky.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ChetanSurpur.Orbit“]

Druhé víťazstvo si zapíše titul Numbo Jumbo. Kuriózna číselná hra s logickými prvkami priláka hlavne matematicky zmýšľajúcich hráčov. Hra je ale vo svojej podstate nenáročná.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.numbo.jumbo“]

Bit Bit Blocks je ďalší víťazný hlavolam. Tento je ale akčnejší, nechýba režim pre viac hráčov, či roztomilá animovaná grafika. Ak sa nebudete mať s kým hrať, titul stále obsahuje kampaň pre jedného hráča.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.BitBitInteractive.BitBitBlocks“]

Víťazi a finalisti neodišli z festivalu s prázdnou. Okrem prestíže a renomovaného ocenenia dostali kredity pre navýšenie úložiska Google Drive,  NVIDIA Android TV a K1 tablet, vstupenky na podujatie Google I/O 2017 či vývojársky kit pre projekt Tango.

Okrem víťazov ale spomenieme tiež niektorých finalistov, ktorí podľa nás vyvinuli nemenej kvalitné hry. Titul Parallyzed reprezentuje atmosférickú plošinovku s doslova čarovným prostredím akoby zo sna. Norman’s Night In: The Cave sa zatiaľ do obchodov s aplikáciami nedostal, čo vás čaká si však môžete pozrieť na oficiálnej stránke hry. Opäť pôjde o hlavolam, ktorý bude riešiť problémy človeka strateného v temnej jaskyni.

Hra Armajet tiež čoskoro ponúkne multiplayer strielačku v aréne, v ktorej sa budete pohybovať vzduchom pomocou jetpackov. Titul Antihero je inšpirovaný príbehom Olivera Twista a jeho zameranie je strategického charakteru s dejom odohrávajúcom sa v drsnom prostredí.