Úvod Zariadenia Očakávané Google Pixel smartfóny odolajú aj vode. Nie však úplne

Očakávané Google Pixel smartfóny odolajú aj vode. Nie však úplne

0
Spoločnosť Google 4. októbra 2016 oficiálne predstaví novú dvojicu referenčných smartfónov, ktoré dostali tiež nové označenie. Nexusy nahradí Pixel a Pixel XL.

Dátum predstavenia je istý na 100 percent. Avizujú to rôzne marketingové aktivity spoločnosti, od bežného videa na YouTube až po akýsi monument v meste New York. Všetky odkazujú na spomínaný dátum a všimnúť si tiež môžeme hashtag #madebygoogle.

O nových Pixel smartfónoch toho vieme už pomerne dosť a na verejnosti sa objavilo tiež niekoľko menej kvalitných fotografií alebo rendrov. Dnes k týmto správam pribudla ďalšia zaujímavá informácia.

google pixel

Podľa dôveryhodného zdroja serveru Android Police, smartfóny Google Pixel a Pixel XL odolajú vode. Nepôjde ale o úplnú odolnosť. Svedčí o tom cetifikácia IP53, ktorá značí, že smartfóny znesú postriekanie vodou nízkym tlakom a s teplotou do 60 stupňov Celzia. Touto istou ochranou disponuje napríklad vlajkový model HTC 10.

Pokiaľ budete teda s Pixel smartfónmi telefonovať v daždi alebo zariadenia nechtiac mierne oblejete, mali by prežiť bez ujmy. Na ponorenie do vody ale zabudnite. Konektory ani reproduktor nebudú vybavené zvýšenou ochranou. Odolnosť voči vode sa stáva vo svete smartfónov akýmsi štandardom.

Samsung Galaxy S7 alebo aj konkurenčný iOS smartfón Apple iPhone 7 disponujú odolnosťou voči vode. Nejde však o jediné smartfóny s takouto ochrannou. Aj keď by sme pri Pixel smartfónoch radšej uvideli odolnejšiu certifikáciu IP68 resp. IP67, sme radi, že Google zvolil aspoň nejakú.