Už od 7. septembra vieme všetko, čo nám chcel Apple povedať o svojom novom smartfóne, iPhone 7 Plus. Dnes sa vďaka šikovným technikom z iFixit dozvedáme aj to, čo nám prezradiť nechcel. Presne tak, novinka od kalifornskej spoločnosti prešla ich rukami, ktoré ju rozobrali do posledného článku. Poďme sa pozrieť!

Tak poďme na to. Veľkou otázkou bolo to, akou veľkou batériou vybavil Apple svoju novinku. Počas prezentácie sa odvolával na to, že 3,5mm jack zaberal zbytočné miesto, ktoré mohli teraz využiť oveľa efektívnejšie. Znamená to väčšiu batériu? Nie, neznamená. Jej miesto zaplnil vibračný motorček napojený na domovské tlačidlo. iPhone 7 má preto ešte menšiu batériu než iPhone 6s (2 900 vs 2 915 mAh). Presnejšie ide o 3,82 V a 11,1 Wh článok.

iphone-7-plus-ifixit-2

Druhou otázkou bola kapacita operačnej pamäte RAM. Povrávalo sa totiž, že väčší iPhone ponúka 3 GB LPDDR4 RAM. To sa nakoniec aj potvrdilo. Povráva sa ale, že 1 GB RAM je vyčlenený špeciálne pre kameru, ktorá vďaka dvom senzorom dokáže kombinovať odfotené snímky. Táto teória zatiaľ nebola potvrdená.

Zvyšok si môžete pozrieť na obrázkoch priamo na webe iFixit.

iphone-7-plus-ifixit-2
iphone-7-plus-ifixit-1
iphone-7-plus-ifixit-3
iphone-7-plus-ifixit-4
iphone-7-plus-ifixit-5
iphone-7-plus-ifixit-6