Úvod Aplikácie Offline sledovanie obsahu a viac. Prehliadač Chrome pre Android dostane podstatné vylepšenia

Offline sledovanie obsahu a viac. Prehliadač Chrome pre Android dostane podstatné vylepšenia

1
© androidpit.com
Spoločnosť Google aktuálne oznámila detaily o novej verzii mobilného internetového prehliadača Chrome pre Android, ktorý bude k dispozícii na stiahnutie v októbri.

Nová verzia (54) dostane mnoho vylepšení, pričom ide o podstatné novinky. Tie si môžu nedočkavci vyskúšať v beta verzii prehliadača, ktorý ich dostane najskôr.

Webové stránky, hudbu, obrázky alebo dokonca videá si budeme môcť stiahnuť do smartfónu a pristupovať k nim neskôr, v režime offline. V užívateľskom prostredí sa bude stačiť dotknúť softvérového tlačidla a obsah sa začne automaticky sťahovať.

Ak náhodou dôjde počas sťahovania k prerušeniu konektivity, sťahovanie sa logicky zastaví a automaticky bude pokračovať tam kde skončilo, hneď ako bude pripojenie na internet opäť dostupné. Priamo v prehliadači pribudne nové miesto, resp. priečinok, v ktorom všetok stiahnutý obsah nájdeme pekne pokope. V tomto prípade by ale mali zbystriť majitelia smartfónov s menej objemným interným úložiskom.

chrome pre android

Pri častom sťahovaní obsahu ich môže prekvapiť hlásenie o nedostatočnej kapacite úložného miesta. Dáta jednoducho rastú a 16 GB, alebo nebodaj ešte 8 GB smartfóny jednoducho už prestávajú dostatočne pokrývať súčasné potreby.

Google vybavil novú verziu prehliadača Chrome pre Android tiež novou technológiou kompresie dát. Tá bola doteraz aplikovaná len pri texte a obrázkoch. Najnovšie sa bude týkať aj videa. Pri online sledovaní videa vo formáte mp4 môžete ušetriť až 67 % dát, čo je pri súčasných obmedzených dátových balíčkoch operátorov viac ako dobré.

Funkcia šetrenia dát bude myslieť aj na pomalé pripojenie. Pri takomto pripojení Chrome pre Android zobrazí len najdôležitejší obsah z celej webovej stránky, napr. text článku bez grafických prvkov, čo nám ušetrí až 90 % dát a čas načítania webu bude dvojnásobne rýchlejší.

chrome pre android

Ako sme spomínali v úvode, novinky si môžete osvojiť v beta verzii prehliadača alebo počkajte do polovice októbra na verziu stabilnú. Obe verzie prehliadača sú dostupné v obchode Google Play.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chrome.beta“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.android.chrome“]