Čínsky výrobca Bluboo sa taktiež vrhol do segmentu smartfónov, ktoré svojou veľkosťou pripomínajú skôr malý tablet. Mnohí užívatelia ich ale vyhľadávajú, o čom svedčí čoraz viac takýchto zariadení na trhu.

Bluboo chce svoj nadrozmerný smartfón ponúknuť užívateľom, ktorí zrovna nie sú ochotný vyhodiť stovky eur za veľký displej. Xiaomi Mi Max alebo Meizu M3 Max sú samo o sebe relatívne lacné, Bluboo je však ešte lacnejší. Bez kompromisov to ale nepôjde.

>>> Skontrolovať aktuálnu cenu <<<

Tie sa našťastie netýkajú konštrukcie. Bluboo Maya Max ponúka pevné jednoliate telo z hliníka triedy 6000, do ktorého výrobca osadil 6 palcový displej z dielne výrobcu Sharp (Gorilla Glass 4). Trochu zamrzí použité HD 720p rozlíšenie. Odmenou nám ale bude dlhšia výdrž na jedno nabitie, ktorá bude vzhľadom na 4200 mAh batériu určite nadštandardná (podpora rýchleho nabíjania).

bluboo maya max

Energeticky náročný nebude ani octa-core čipset MediaTek (MT6750) s taktom jadier na úrovni 1,5 GHz. 3 GB RAM a 32 GB interné úložisko sa stávajú štandardom súčasných smartfónov. Na zadnej strane nenájdeme len 13 Mpx fotoaparát od Sony, ale aj snímač odtlačkov prstov Microarray s reakčnou dobou 0,1 sekundy.

>>> Zobraziť kompletnú špecifikáciu <<<

bluboo maya max

Samozrejmosťou je 8 Mpx predná kamera, Android vo verzii 6.0 Marshmallow alebo dvojica slotov pre SIM karty. Našincov určite poteší podpora pre 800 MHz 4G LTE pásmo, ktoré hojne využívajú naši operátori mimo miest a v menších obciach.

bluboo maya max

Avizovaná cena smartfónu mala hravo podliezť hranicu 200 dolárov, čo sa aj potvrdilo. U medzinárodného online predajcu GearBest ale momentálne prebieha predajná akcia, v rámci ktorej môžete Bluboo Maya Max získať za menej ako 150 eur. Dostanete navyše zadarmo ochranné púzdro. Pozor, predajná akcia platí len do 10. septembra 2016. Viac detailov už prezradí stránka prebiehajúcej kampane, ktorú nájdete na tejto adrese.