Úvod Výrobcovia Asus ASUS predstavil extrémnu power banku. 28600 mAh kapacita dobije všetko a všade

ASUS predstavil extrémnu power banku. 28600 mAh kapacita dobije všetko a všade

10

Taiwanský výrobca počítačov a smartfónov ASUS predstavil veľmi zaujímavý externý zdroj energie. Ich novú power banku síce nevložíte do vrecka nohavíc, no jej kapacita je na nezaplatenie. 

Telo power banky ASUS ZenPower Max je vzhľadom na jej 28600 mAh kapacitu stále relatívne kompaktné (222,5 x 42 x 42 mm, 570 gramov). Môžete pomocou nej nabíjať notebooky, smartfóny, tablety, iné zariadenia a aj viaceré súčasne.

ASUS vybavil zdroj ZenPower Max dvoma portami USB 2.0 a rýchlym nabíjaním, ktoré sa pýši výkonom 36W (5V2.4A / 9V2A / 12V1.5A). Nechýba tiež čoraz viac sa rozširujúci USB Type C port (5V-3A / 12V-3A / 20V-3A). Bežný notebook dokáže táto power banka nabiť do plnej kapacity za 5,5 hodiny.

ASUS zenpower max ASUS zenpower max

Zdroj ZenPower Max môže byť nápomocný aj v tme. Integrované LED svetlo dokáže svietiť až 12 dní, čiže napríklad na takej opustenej chate alebo stanovačke budete mať okrem zdroja energie k dispozícii aj dostatok svetla. Vzhľadom na vlastnosti tejto power banky je jasné, že nebude lacná. Po prepočte približne 140 eur je ale naozaj dosť.

ASUS zenpower max ASUS zenpower max

ASUS ZenPower Max sa najskôr objaví na domácom trhu, pričom o prípadnej expanzii zatiaľ informácie známe nie sú. Rovnako tak by nás zaujímalo, koľko trvá dobitie samotnej power banky. Výrobca sa o tomto údaje zatiaľ nezmienil.