Úvod Aplikácie Aplikácia YouTube bude viac sociálna. Pribudnú nové prvky

Aplikácia YouTube bude viac sociálna. Pribudnú nové prvky

0
Video server YouTube patrí k internetu tak, ako vyhľadávač Google alebo sociálna sieť Facebook. V súčasnosti serveru YouTube dominujú hudobné klipy, zábavné videá mačiek a Youtuberi. 

Práve posledný menovaný element sa čoraz viac dostáva do popredia. Tento fenomén je zaujímavejší pre čoraz početnejšiu skupinu sledovateľov.

Rôzni cestovatelia, dobrodruhovia, dizajnéri, recenzenti technológií a automobilov, kuchári…ich autentické videá sú často viac ako zaujímavé a ponúkajú originálny pohľad na konkrétny segment ich zamerania.

YouTube bude po novom v rámci aplikácie, ale aj desktopového rozhrania viac ako len skladisko videí. YouTube zapracuje do prostredia nové funkcie, ktoré využívajú prvky sociálnych sietí.

Medzi feedom odporúčaných videí, kartou informácií a videí, ktoré pochádzajú zo sledovaných kanálov, pribudne nová kategória označená ako Komunita. V tejto kategórii nájdete príspevky od tvorcov videí, ktorých sledujete. Môže ísť o text, ale aj obrázky, prostredníctvom ktorých môže daný Youtuber informovať svojich fanúšikov o videách, ich príprave alebo s nimi nepriamo komunikovať.

youtube

Príspevky je samozrejme možné komentovať a môžete pri nich vyjadriť svoje sympatie nielen v pozitívnom duchu, ale aj palcom dole. Autori videí tak už nemusia byť odkázaní na Facebook alebo Twitter, kde zverejňovali informácie o ich dianí a tvorbe. Postačí server YouTube, ktorý z toho bude ťažiť tiež. Logicky sa očakáva väčšia návštevnosť webu a zotrvanie na jeho stránkach.

Novinka komunitnej funkcionality je momentálne v beta testovaní a je k dispozícii iba pre vybraných autorov. Najskôr ju uvidíme v oficiálnej aplikácii a postupne sa bude rozširovať aj v rámci desktopových prehliadačov. Pokiaľ sa osvedčí, plošnému rozšíreniu nič brániť nebude. Predpokladáme, že do budúcnosti pribudne takýchto prvkov viac a YouTube sa stane akousi video-sociálnou sieťou.

Náhľad na novinku ponúkne napríklad kanál vlogbrother, ktorý už s novou funkcionalitou pracuje.