Úvod Výrobcovia OnePlus Aktualizácie pre smartfóny OnePlus budú rýchlejšie. Výrobca zlúči softvérové platformy

Aktualizácie pre smartfóny OnePlus budú rýchlejšie. Výrobca zlúči softvérové platformy

0
© AndroidPit

Ak ste si zadovážili jeden zo smartfónov OnePlus, pracujete s ním prostredníctvom užívateľského prostredia Oxygen OS, pričom ide samozrejme o platformu vychádzajúcu z OS Android.

Existuje však aj Hydrogen OS a táto platforma bola špeciálne vyvinutá len pre čínsky trh. Ten je (čo sa týka smartfónov) najväčší na svete. Dve existujúce softvérové platformy potrebujú dva aktívne tímy vývojárov a logicky je teda jasné, že príprava aktualizácií v separátnom režime pre každú platformu zvlášť je zložitejšia.

Spoločnosť OnePlus sa rozhodla pre vítaný krok, ktorý sa týka zlúčenia oboch platforiem. Základným kameňom zlúčenej platformy bude OxygenOS 3.5. Výhody sú nesporné nie len pre samotných vývojárov ale hlavne konečných používateľov. Tí sa dočkajú rýchlejších a kvalitnejších aktualizácií, ktoré sú v súčasnej dobe malvérov a vírusov čoraz dôležitejšie. Obsahujú totižto dôležité bezpečnostné záplaty a samozrejme nové funkcie a opravy drobných chýb.

oxygen os

Zatiaľ nie je jasné, kedy finálna verzia zlúčenej platformy dorazí do smartfónov používateľov. Hneď ako to bude aktuálne, určite vás budeme informovať. Čoraz viac výrobcov sa v poslednej dobe snaží optimalizovať systémy softvérových aktualizácií. Stará sa o to hlavne negatívna spätná väzba od užívateľov, ktorí často na novšiu verziu softvéru čakajú niekoľko mesiacov, a to aj pri relatívne nových zariadeniach.