Úvod Zariadenia Nová konkurencia pre GoPro: Akčná kamera od Sony má 4K rozlíšenie a...

Nová konkurencia pre GoPro: Akčná kamera od Sony má 4K rozlíšenie a optickú stabilizáciu

0
V segmente akčných kamier už nejaký ten rôčik dominuje výrobca GoPro. Mnoho výrobcov už ponúka svoje zhmotnené predstavy o dokonalej akčnej kamere a nedávno sa k nim pridalo japonské Sony.

Ich nová akčná kamera určite stojí za pozornosť. Nesie označenie X3000R, stojí 400 dolárov a je nabitá skvelou funkcionalitou. V prvom rade tu je optická stabilizácia obrazu, ktorá sa pri snímaní v dynamických a akčných podmienkach skvele hodí.

akcna kamera

Akčnej kamere nechýba funkcia detekcie tváre alebo intuitívne systémové menu. Sony uvedie na trh neskôr v tomto mesiaci aj lacnejšiu, 300-dolárovú verziu AS300R. Jej funkcie sú v podstate rovnaké, jej schopnosť video záznamu je ale ohraničená FHD 1080p rozlíšením. Vyšší model sa popasuje aj so záznamom v 4K rozlíšení.

akcna kamera

Sony nové kamery vybavilo inovovaným foto snímačom Exmor R CMOS s rozlíšením 8,2 Mpx a pomerom strán snímania 16 : 9. Obraz je spracovaný vlastným obrazovým procesorom BIONZ X, objektív je samozrejme širokouhlý a nastaviteľný v troch režimoch (f-17 mm, f-23 mm, f-32 mm), pričom nechýba odolnosť voči vode. Pre zábery pod vodou ale budete potrebovať špeciálne puzdro, ktoré znesie hĺbku 60-tich metrov.

Vymeniteľná batéria má kapacitu 1240 mAh a relatívnu kompaktnosť dosvedčujú rozmery 29,4 x 47,0 x 83,0 mm pri váhe 114-tich gramov.