Úvod Novinky Zuckerberg sa stretol s pápežom. Hneď mu ponúkol dron

Zuckerberg sa stretol s pápežom. Hneď mu ponúkol dron

0
Súčasťou cesty Marka Zuckerberga, šéfa Facebooku a jeho ženy, Pricscilly Chan do Talianska bola návšteva pápeža Františka.

Po otrasných zemetraseniach v Taliansku, ktoré si vyžiadali desiatky životov Zuckerberg hovoril o dôležitosti spájania ľudí po celom svete bez prístupu na internet. Rozprával aj o obdive milosti pápeža a o jeho progresívnych názoroch na technológie, hlavne tie, ktoré nám umožňujú komunikovať s ľuďmi akejkoľvek viery po celom svete.

Zuckerberg mu zároveň ponúkol repliku jeho vlastného dronu – solárne poháňanej Aquily, navrhnutého tak, aby spojil práve tých ľudí, ktorí bežne nemajú prístup na internet. Bohužiaľ, tento dron je pripevnený k stojanu a tak sa s ním pápež po Vatikáne tak skoro nepreletí.

dron

Aj napriek tomu sú to pre pápeža skvelé správy. Ten totiž využíva moderné technológie, ako napríklad sociálne siete ako Twitter či Instagram, aby sa prihovoril aj najmladšej vekovej kategórii viery. Keď bude projekt hotový, k internetu by sa mohlo dostať až 1,6 miliardy ľudí, ktorí teraz prístup na internet nemajú.