Úvod Smartphony Dohady Črtá sa Xiaomi Redmi Pro Mini. 5,2″ OLED displej a čipset Qualcomm

Črtá sa Xiaomi Redmi Pro Mini. 5,2″ OLED displej a čipset Qualcomm

0

Po tom, čo spoločnosť Xiaomi predstavila model Redmi Pro s veľmi zaujímavým pomerom ceny a výbavy sa objavili nové informácie týkajúce sa jeho menšieho súrodenca.

Ten by mal dostať názov Xiaomi Redmi Pro Mini. Záujemcov poteší kompaktnejšími rozmermi. 5,2″ displej síce aj tak nie je najmenší, no oproti 5,5″ displeju klasického Redmi Pro ide o citeľný rozdiel. Dobrou správou je, že aj displej menšej verzie bude vyrobený OLED technológiou.

O jeho rozlíšení sa však môžeme len domnievať, dúfame však, že výrobca siahne aj v tomto prípade po FHD 1080p rozlíšení. Pod kapotou by sme mali nájsť osvedčený čipset z dielne výrobcu Qualcomm, a to Snapdragon 652. Ten sa chváli štyrmi Cortex-A72 jadrami a štyrmi Cortex-A53 jadrami. Takt najvýkonnejších jadier bude limitovaný frekvenciou 1,8 GHz.

Menšia verzia ale neponúkne dvojité prevedenie fotoaparátu. Uspokojiť sa budeme musieť s jedným „okom“ so zatiaľ neznámymi parametrami. K dispozícii by mali byť celkovo tri verzie zariadenia. 3 GB RAM a 32 GB úložisko si po prepočte ceny určenej pre čínsky trh vyslúžilo nálepku 201 €, model so 4 GB RAM a 32 GB ROM – 228 € a najvyššia verzia so 4 GB RAM a 128 GB ROM – 255 €.

redmi_pro_mini

Bez ohľadu na konfiguráciu dostanete ešte 2.5D zakrivené sklo, snímač odtlačkov prstov alebo technológiu rýchleho nabíjania pre 4000 mAh batériu. Kedy bude Xiaomi Redmi Pro Mini oficiálne predstavený a následne dostupný je momentálne vo hviezdach. Dúfame, že nás Xiaomi nenechá dlho čakať.