Úvod Zaujímavosti VIDEO: OnePlus 3 porazil Samsung Galaxy S7 v teste rýchleho nabíjania

VIDEO: OnePlus 3 porazil Samsung Galaxy S7 v teste rýchleho nabíjania

1

Spoločnosť OnePlus so svojim modelom OnePlus 3 dobíja trh, o čom svedčí napríklad aj dočasné pozastavenie predaja v Európe kvôli nedostatočným skladovým zásobám.

Napriek tomu, že ide o pomerne mladú spoločnosť, jej technológie sú na vysokej úrovni. Tie dokážu konkurovať aj ostrieľanému Samsungu, alebo ich dokonca dokážu predčiť. Konkrétne máme na mysli funkcionalitu rýchleho nabíjania.

TIPPredaj smartfónu OnePlus 3 bude dočasne pozastavený. Obmedzenie sa týka aj Slovenska

Spoločnosť OnePlus postavila svoj posledný high-end model do súboja s vysoko hodnotením smartfónom Samsung Galaxy S7 a porovnala rýchlosť nabíjania. Pri OnePlus 3 hovoríme o technológii Dash Charge, pri Galaxy S7 o prispôsobenom rýchlom nabíjaní. Dĺžka nabíjania môže byť, neprihliadajúc na technológiu, rôzna. Všetko závisí od konfigurácie, kapacity batérie alebo používania zariadenia počas nabíjania.

nabijanie

Samsung Galaxy S7 aj OnePlus 3 disponujú akumulátorom, ktorý má kapacitu 3000 mAh. Za 30 minút nabíjania stúpla hodnota na 50 % v prípade modelu Galaxy S7 a pri OnePlus 3 to bolo až 64 %. Testovanie prebehlo pri vypnutých displejoch a s počiatočnou hodnotou kapacity na úrovni jedného percenta. Druhá fáza testovania prebiehala so zapnutými displejmi a so začínajúcou kapacitou piatich percent. OnePlus 3 dosiahol kapacitu 67 %, čo je priepastný rozdiel oproti 23 % Samsungu Galaxy S7.

Treba však podotknúť, že Galaxy S7 disponuje 5,1 palcovým displejom s QHD rozlíšením, zatiaľ čo OnePlus 3 5,5 palcovým zobrazovacím panelom s menším FHD rozlíšením. Pozrite si video z testovania.