Úvod Zariadenia Vernee Apollo dostane lepší procesor. Výrobca ho postaví proti Xiaomi Redmi Pro

Vernee Apollo dostane lepší procesor. Výrobca ho postaví proti Xiaomi Redmi Pro

0

Nedávne predstavenie smartfónu Xiaomi Redmi Pro nenechalo chladným konkurenčného čínskeho výrobcu Vernee. Ten plánuje vylepšiť svoj top smartfón, model Vernee Apollo.

Xiaomi Redmi Pro disponuje desať jadrovým procesorom po vzore mnohých iných výrobcov. Hovoríme o čipsete Helio X20, resp. Helio X25 v najvyššej konfigurácii so 4 GB RAM a 128 GB ROM. Smartfón Vernee Apollo bol oznámený niekedy v marci, pričom výrobca hovoril o použití desať jadrového čispetu Helio X20.

Tento smartfón ale dostane niečo viac. Výrobca Vernee podobne ako Xiaomi, novú verziu Vernee Apollo vybaví vylepšenou verziou čispetu Helio X25. Vernee Apollo navyše prejde redizajnom. Ten nebude markantný a týka sa v podstate len zadnej strany. Tá bude príjemnejšia na dotyk a zlepší sa aj ergonómia. Aj v tomto prípad bude pri jeho výrobe použitá technológia CNC frézovania a eloxovania.

apollo_1

Oproti Xiaomi Redmi Pro má však na vrch Vernee Apollo rozlíšením. Pravdepodobne pôjde o jeden z najdostupnejších smartfónov s QHD 1440p rozlíšením jeho 5,5 palcového displeja. Zákazníkov však môže osloviť tiež duálne prevedenie fotoaparátu, na ktoré láka Xiaomi Redmi Pro.

Apollo_2

Výrobca sa o konkrétnej cene alebo dátume predstavenia inovovaného smartfónu nezmienil, hovorí však o druhej polovici roka. Predošlé dohady naznačovali cenu 399 dolárov. Predpokladáme, že ju výrobca stiahne smerom dole ako reakciu na silnejúcu konkurenciu. Či budú vylepšené aj ostatné parametre zariadenia, ako napr. fotoaparát alebo interná pamäť zatiaľ nevieme.