Úvod Konkurencia Štatistika: Android naďalej dominuje svetu. iOS znovu rastie v Európe a USA

Štatistika: Android naďalej dominuje svetu. iOS znovu rastie v Európe a USA

7
iOS vs android

Určite je každému jasné, že Android dominuje celosvetovo vo viacerých štatistikách. Keď k tomu pridáme klesajúce predaje iPhonov v posledných dvoch kvartáloch, tak sa môže zdať, že cesta pre Android je ružová. Avšak iOS sa nevzdáva, keďže sa znovu vrátil k rastu.

Posledné čísla z Kantar Worldpanel hovoria o tom, že iOS sa nízkym rastom škriabe hore. Aj keď hocijaký rast je lepší ako žiadny, pre takú firmu ako Apple sa stále jedná o priemerný rast.

v USA iOS zaznamenal 1,3% nárast od rovnakého obdobia v minulom roku a len 0,7% v krajinách veľkej európskej päťky (Veľká Britania, Francúzsko, Nemecko, Španielsko, Taliansko).

Kantar tvrdí: „Spoločné predaje iPhone 6s a iPhone 6s Plus spravili z týchto vlajkových lodí s podielom 15,6% najpredávanejšie zariadenie v minulom štvrťroku. Na chrbát im dýcha dvojica Galaxy S7/S7 edge so 14,1% podielom. Novinka iPhone SE sa stala tretím najpredávanejším smartfónom s 5,1%.“

androidpit-samsung-galaxy-s7-vs-apple-iphone-6-7-w782

Na druhú stranu v Číne podiel Apple klesol o 1,8% a spadol na tretiu priečku za Huawei a Xiaomi. Najväčší prepad musel Apple zaznamenať v Japonsku, kde jeho podiel klesol až o 4,2%.

Android pre zmenu výrazne rástol skoro na každom trhu. V spomínaných 5 krajinách Európy sa tešil 5,5% rastu. Ďalej Čína 2,1%, Japonsko 6,6% a Austrália 4,4%. Smutnou správou môže byť, že na domácom trhu v USA klesol podiel z minulého roka o 0,6%, avšak stále dominuje trhu s 65,5%. V Nemecku, Francúzsku, Veľkej Británií, Španielsku a Taliansku si drží podiel neuveriteľných 76,8%.

Zlá predpoveď pre iOS

Kantar predpovedá pre Apple slabý 3. kvartál z dôvodu, že potencionálni kupci čakajú počas leta na predstavenie nového iPhonu. Androidu predpovedá nárast aj vďaka skoršiemu predstaveniu Samsungu Galaxy Note 7.

Myslíte si, že Apple na významných trhoch prekoná Android alebo bude postupne klesať?