Úvod Smartphony Dohady Štýlová vyklápačka Samsung „Veyron“: Snapdragon 820 aj 4 GB RAM

Štýlová vyklápačka Samsung „Veyron“: Snapdragon 820 aj 4 GB RAM

0
Vlaňajší model SM-W2016

Už dlhšie je známe, že Samsung pripravuje nový vlajkový model smartfónu, ktorý bude reprezentovať niekdajšiu slávu „výklápačiek“, či skôr „véčkových“ mobilných telefónov. 

Pracovné označenie zariadenia je „Veyron“, pričom toto pomenovanie môže, a zrejme aj bude odrážať silu a rýchlosť akou disponuje rovnomenný automobil. O špecifikáciách tohto smartfónu sme už niečo počuli, teraz sa však vynorili ďalšie, presnejšie informácie.

Pôvodné správy o 3,9-palcovom Super AMOLED displeji sa posunuli smerom k 4,2-palcovej uhlopriečke. O výkon sa bude starať skvelý procesor Snapdragon 820, ktorému bude asistovať 4 GB operačná pamäť RAM. Fotoaparát bude mať buď 16 Mpx rozlíšenie, alebo skôr 12 Mpx senzor, ktorý bude pochádzať z Galaxy S7 alebo Galaxy Note 7. Ide o najlepší mobilný fotoaparát súčasnosti. Z týchto zariadení by si malo véčko požičať aj konštrukčné spracovanie v rámci hliníka vyššej triedy a odolného skla.

Samsung_Veyron
Vlaňajší model SM-W2016

Kódové označenie SM-W2017 ide ruka v ruke s Androidom vo verzii 6.0.1 Marshmallow, čiže najnovší 7.0 Nougat obdržia majitelia s následnou aktualizáciou. Samsungu sa darí toto zariadenie slušne tajiť, a teda s ďalšími parametrami nie sme oboznámení. To iste platí aj o cene. Môžeme predpokladať, že si nové véčko od Samsungu odbije trhovú premiéru na čínskom trhu tak, ako jeho predchodca.

Aj keby nebol tento smartfón dostupný v Európe, určite sa objaví v ponuke rôznych internetových predajcov s globálnym doručovaním. Kombinácia najnovšej softvérovo-hardvérovej výbavy so štýlovou vyklápacou konštrukciou, ktorú už pár rokov na trhu takmer nevidieť, môže učariť mnohým potencionálnym záujemcom.