Úvod Výrobcovia Samsung Samsung: Skener očnej dúhovky dostanú aj zariadenia strednej triedy. Jeho vývoj trval...

Samsung: Skener očnej dúhovky dostanú aj zariadenia strednej triedy. Jeho vývoj trval tri roky

0

Samsung len pred pár dňami predstavil model Galaxy Note7, pričom ide o vôbec prvý smartfón z dielne tohto kórejského výrobcu, ktorý dostal do výbavy pokročilý skener očnej dúhovky.

Prezident divízie Samsung Mobile, D. J. Koh, prezradil, že vývoj skenera očnej dúhovky trval tri roky. Podľa neho ide o najbezpečnejší systém zo všetkých bezpečnostných nástrojov, ktoré využívajú biometrické údaje.

Spoločnosť momentálne uvažuje o tom, že programovateľné rozhranie skenera uvoľní pre vývojárov tretích strán, ktorí by následne mohli túto funkcionalitu využiť vo svojich aplikáciach. Samsung tiež rokuje s bankami.

samsung

Samsung dbá na optimalizáciu výrobných procesov a s vývojom technológií postupne klesnú náklady na produkciu. To znamená, že skener očnej dúhovky dostanú aj Samsung smartfóny zo strednej triedy. O časovom rámci sa zatiaľ môžeme domnievať, hádali by sme ale budúci rok.

Iris skener očnej dúhovky nového Galaxy Note7 dokáže behom okamihu odomknúť smartfón, funguje, aj keď má užívateľ nasadené okuliare, skener dokáže rozpoznať skutočné oko od napríklad vysoko kvalitnej fotografie oka, ktorú by mohol prípadný útočník použiť na odomknutie smartfónu. Skener do detailu zosníma cievne mapy v oku užívateľa, ktoré je veľmi ťažké napodobniť, narozdiel od odtlačku prsta. Odtlačky prstov zanechávame počas dňa takmer všade a je možné ich odobrať a zneužiť. Vďaka infračervenému svetu skener zosníma oči aj za tmy a zhoršených svetelných podmienok.

samsung

Samsung má ale aj konkurenciu. Kórejské LG vyvíja skener očnej dúhovky so spoločnosťou Irience. Technologická verejnosť očakávala, že LG použije skener očnej dúhovky v zariadení LG G5, no nestalo sa tak. Zdá sa, že LG si toto eso necháva pre nový top model LG V20 alebo až pre ďalšiu, budúcoročnú generáciu LG G6. LG V20 bude predstavený 6. septembra a na jeho palube uvidíme čerstvý Android 7.0 Nougat.