Úvod Výrobcovia Samsung Samsung na IFA 2016: Nové inteligentné hodinky aj high-end tablet

Samsung na IFA 2016: Nové inteligentné hodinky aj high-end tablet

1
Súčasná generácia Samsung Galaxy Tab S2 8"

Začiatkom septembra sa v nemeckom Berlíne koná technologický veľtrh známy pod skratkou IFA. Na tomto podujatí množstvo rôznych výrobcov predstaví svoje nové produkty a zariadenia.

Medzi nimi samozrejme nebude chýbať kórejský Samsung. Ten v tomto roku zožal obrovský úspech so smartfónmi Galaxy S7 / Galaxy S7 Edge a ešte väčší úspech s Galaxy Note7. Samsung plánuje v nastolenom trende pokračovať, a to na podujatí IFA 2016.

Je viac ako isté, že Samsung predstaví novú generáciu tabletu s označením Galaxy Tab S3. Pôjde o 8,0-palcové zariadenie s pomerom strán 4:3. Rozlíšenie Super AMOLED displeja sa zastaví na hodnote 1536 x 2048 pixelov a pod kapotou by sme okrem čipsetu Snapdragon 652 mali nájsť aj 3 GB RAM a 32 GB internú pamäť. Tú bude možné navýšiť o ďalších 128 GB. Batéria bude mať kapacitu 4000 mAh a fotoaparáty si podelia rozlíšenia v pomere 8 Mpx a 2 Mpx. Okrem 8-palcovej verzie by mal Samsung dokonca predstaviť aj 9,7-palcovú alternatívu. Samsung pri tomto tablete spomína príchod „niekoľkých inovácií“. O čo konkrétne pôjde nevieme, no predpovedáme nové prvky pre ovládanie a interakciu. Samozrejmosťou bude 4G konektivita alebo prémiové štíhle kovové telo.

Súčasná generácia Samsung Galaxy Tab S2 8.0
Súčasná generácia Samsung Galaxy Tab S2 8.0

Súčasnú generáciu Galaxy Tab S2 sme testovali aj u nás v redakcii, pričom išlo o jeden z najlepších Android tabletov súčasnosti.

K TÉMERECENZIA Samsung GALAXY Tab S2 8.0: Keď tabletu už nič nechýba

Samsung na svojej oficiálnej stránke oznámil ďalšiu novinku. Na podujatí IFA 2016, resp. tesne pred ním, plánuje predstaviť novú generáciu inteligentných hodiniek Samsung Gear S3. O ich vlastnostiach nevieme nič, no Samsung zostane verný okrúhlemu prevedeniu a otočnému prstencu pre intuitívne ovládanie. Nebudú chýbať ani dve verzie hodiniek.

Samsung Galaxy S6 edge+ a Gear S2
Samsung Galaxy S6 edge+ a Gear S2

Kým vyššie spomínaný tablet bude bežať pod taktovkou Androidu Marshmallow s chystanou aktualizáciou na Android 7.0 Nougat, pri hodinkách opäť očakávame operačný systém Tizen.