Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 Samsung Galaxy Note 7 sa oneskorí na Ukrajine, v Rusku a v...

Samsung Galaxy Note 7 sa oneskorí na Ukrajine, v Rusku a v Holandsku

2
Galaxy Note 7

Nový Samsung Galaxy Note 7 je úžasný tabletofón, je dokonca tak úžasný, že sa stal obeťou vlastného úspechu. O vlajkovú loď tabletofónov je až taký záujem, že Samsung musel odložiť predaj v niekoľkých krajinách.

Holandský Samsung Mobile na svojom oficiálnom Twitteri potvrdil, že začiatok predaja Note 7 bol posunutý o týždeň z 2. septembra na 9. septembra. Dôvodom je „neočakávaný vysoký dopyt“.

Niektoré krajiny bývalého sovietskeho zväzu musia počítať s ešte väčším oneskorením. V Rusku je spustenie predaja odložené z 2. septembra na 16. septembra a na Ukrajine dokonca až na 30. september, čo je oneskorenie skoro o mesiac. Dôvod je znovu rovnaký.

Zlé správy sa netýkajú len Európy, nedostatok postihol aj Áziu. Konkrétne Malajziu, kde viceprezident Samsungu prehlásil, že predaj bol presunutý z 19. augusta na neznámy dátum v septembri.

galaxy_note7

Tieto správy určite sklamú niektorých lokálnych potencionálnych kupcov. Ale môže to aj signalizovať oneskorenie predaja na Slovensku, keďže náš trh nepatrí medzi tie najväčšie.

Dobrou správou je, že predobjednávky, ktoré boli potvrdené medzi 8. a 10. augustom, sa dostanú k novým majiteľom včas 2. septembra. Našťastie to vyzerá tak, že Samsung bude schopný pokryť dopyt v USA, Južnej Kórei a na ostatných významnych trhoch. Aj keď odloženie dátumu predaja nepoteší zákazníkov Samsungu, kórejský výrobca je určite teraz príjemne prekvapený úspechom Note 7.

Očakávali ste takýto dopyt po Galaxy Note 7?