Úvod Hry Pokémon Go mánia je na zostupe. Ľudí hra prestáva baviť

Pokémon Go mánia je na zostupe. Ľudí hra prestáva baviť

Pokémon horúčka opadáva. Ľudia o virtuálnych pokémonov strácajú záujem, tvrdia popredné analytické spoločnosti.

0

Najnovšia mánia v hernom priemysle je na zostupe. Aspoň to tvrdia najnovšie dáta. Niekoľko spoločností venujúcich sa analýze trhu tvrdí, že herná báza hráčom Pokémon Go pomaly ale isto klesá.

Keď vývojári uviedli hru na najväčšie trhy po celom svete, okamžite prerazila a prekonala niekoľko najväčších rekordov. Po zlých rozhodnutiach vývojárov z Niantic týkajúcich sa hlavne toho, ako sa vysporiadajú s ľuďmi, ktorí v hre podvádzali však hra začala strácať hráčov hrajúcich denne či týždenne.

Jasne klesajúci trend počtu aktívnych hráčov
Jasne klesajúci trend zapájania sa hráčov do hry

Počas najrušnejšieho dňa hralo hru Pokémon Go viac ako 40 miliónov hráčov. Vďaka tomu sa hra zaradila medzi ďalšie rovnako populárne aplikácie, ako napríklad facebook, Twitter, Instagram či Snapchat. Server Bloomberg tvrdí, že aj keď je o hru stále obrovský záujem, už ju nehrajú tak húževnato, ako doteraz.

pokemon go
Ľudia o virtuálnych pokémonov strácajú záujem

Je dosť pravdepodobné, že Niantic opäť zaujme svojich ctených hráčov novými funkciami. Povedzme, že lepší systém sledovania hráčov, boje hráč vs. hráč či výmena Pokémonov by mohli pomôcť. Momentálne to ale vyzerá tak, že Pokémon Go sa stáva čoraz nezaujímavejším.

K TÉME: Podvádzate pri hre Pokémon Go? Tvorcovia vám zablokujú hráčske konto

Je zároveň nutné dodať, že s príchodom Pokémon Go stúpol záujem o rozšírenú realitu, čo potvrdili aj firmy Sensor Tower, Survey Monkey a Apptopia. Neskôr však opäť klesol. V porovnaní s virtuálnou realitou, o ktorú je záujem konštantne vysoký to teda bola len chvíľková záležitosť.

pokemon-go-ar-vr
Porovnanie záujmu ľudí o virtuálnu a rozšírenú realitu

Čo hovoríte an osud Pokémon Go? Bude záujem aj naďalej klesať alebo sa ešte vráti a poprípade prekoná predchádzajúci rekord 40 miliónov aktívnych hráčov? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie!