Úvod Dohady Nový Sony Xperia smartfón na čerstvých snímkach. Označenie XR a 5 palcový...

Nový Sony Xperia smartfón na čerstvých snímkach. Označenie XR a 5 palcový displej

6

V posledných dňoch na verejnosti objavili zmienky o zariadení s kódovým označením Xperia F8331. Spoločnosti Sony sa darí tajiť detaily, no predsa len nejaké poznáme.

Spoločnosť Sony Mobile má na 1. septembra naplánovanú tlačovú konferenciu na technologickom podujatí IFA 2016, ktoré sa koná v nemeckom Berlíne. Aj keď nie je uvedené, aké zariadenie spoločnosť Sony na tomto podujatí predstaví, indície smerujú práve k novému Xperia smartfónu.

Ten by mal dostať komerčné označenie Sony Xperia XR. Disponovať by mal 5,0-palcovým displejom pravdepodobne s FHD 1080p rozlíšením. Predný aj zadný fotoaparát Xperie XR by mal byť schopný natáčania videá v 4K kvalite. Pri zadnom fotoaparáte nejde o nič výnimočné, predný fotoaparát ale výnimočný bude. Išlo by tak o vôbec prvý smartfón na svete, ktorý bude mať dvojicu 4K snímačov.

Avizované rozmery smartfónu naznačujú (146,4 x 71,9 x 8,1 mm), že bude trochu väčší ako Xperia X alebo Xperia X Performacne. Vďaka „udavačovi“ @OnLeaks si môžeme konečne pozrieť aj kvalitnejšie snímky, resp. rendre novej Xperie. Tie prezrádzajú použitie konektora USB typ C alebo dvojtónového LED blesku pri zadnom fotoaparáte. Zaujímavo tiež vyzerá modré prevedenie typického hranatého dizajnu, ktorému je výrobca Sony Mobile stále verný.

Sony_Xperia_XR
Sony_Xperia_XR
Sony_Xperia_XR
Sony_Xperia_XR
Sony_Xperia_XR

Nie že by sme nemali radi prekvapenia, no dúfame, že s blížiacim sa predstavením sa postupne dostane na povrch čoraz viac informácií.