Úvod Výrobcovia Nexus Očakávaný Nexus 5P sa objavil v testovacom štandarde AnTuTu. Potvrdil parametre

Očakávaný Nexus 5P sa objavil v testovacom štandarde AnTuTu. Potvrdil parametre

3
Pôvodné uniknuté rendre Nexus Sailfish

HTC Nexus, Nexus Sailfish alebo po novom Nexus 5P. Nový referenčný smartfón s podpisom spoločnosti Google sa objavil v známom testovacom štandarde AnTuTu a takéto sú výsledky.

Tento model bude jedným z dvojice, pričom by malo ísť o cenovo dostupnejší model. Nový Nexus dostane do výbavy 5 palcový displej s FHD 1080p rozlíšením, výkonný čipset Snapdragon 820, 4 GB RAM, 32 GB úložisko (pre užívateľa dostupných 24 GB) a samozrejme čerstvý Android 7.0 Nougat.

Nexus 5P

Na zadnej strane by sme mali nájsť 13 Mpx fotoaparát a na strane prednej, 8 Mpx jednotku. Tá by teoreticky mohla natáčať videá v 4K rozlíšení. Druhý Nexus smartfón bude disponovať viac-menej rovnakými parametrami, rozdiel bude ale vo veľkosti. 5,5 palcový displej bude zrejme osadený do celokovového jednoliateho tela.

Nexus 5P

Na verejnosti sa objavili tiež produkčné náhľady tohto nového Nexus smartfónu, no o ich pravosti existuje množstvo pochýb, takže na konečný výzor si radšej počkáme a zatiaľ ho necháme tak. Milovníci čistej formy OS Android a skorých aktualizácií sa majú určite na čo tešiť.