Úvod Smartphony Aktualizácie Nedostane vaše zariadenie aktualizáciu na Android 7.0? Na vine môže byť Qualcomm,...

Nedostane vaše zariadenie aktualizáciu na Android 7.0? Na vine môže byť Qualcomm, ovplyvnené aj známe značky!

13
HTC One M8 je jeden z tých smartfónov, ktoré nedostanú aktualizáciu na najnovší Android 7.0 Nougat. Aj napriek tomu vinu môžete zvaliť na Qualcomm, spoločnosť vyrábajúcu procesory. Popravde, viniť ich z toho môžete aj v prípade Nexus 5.

Podľa vývojára ROM a informátora, LlabTooFeR Qualcomm nemá vypustiť aktualizačný balíček pre čipsety Snapdragon 800 a Snapdragon 801. Práve tieto čipsety poháňali ako HTC One M8, tak aj Nexus 5, čo je jeden z dôvodov, prečo nedostanú aktualizáciu.

Medzi ďalšie ovplyvnené zariadenia môžeme zaradiť Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy Note 3, LG G3 či Sony Xperia Z3. Väčšina, ak nie všetky tieto zariadenia by pritom s Android 7.0 Nougat nemali žiaden problém. Bohužiaľ, situácia okolo aktualizácií je komplikovanejšia, než len pripravenie niekoľkých ovládačov. Aj keby Qualcomm ovládače pripravil, máme tu ešte samotných výrobcov, ktorí by si mohli povedať, že po dvoch rokoch ani ťuk a aktualizáciu by nakoniec aj tak nepripravili.

ziaden-nougat

Tak či tak, ak sa vám nepáči, že váš telefón nedostane aktualizáciu a chcete niekomu vynadať, nadávajte spoločnosti, ktorá za to môže. Momentálne je to Qualcomm.