Úvod Zaujímavosti Motorola naznačuje, že jej Samsung ukradol jednu zo zobrazovacích funkcií displeja

Motorola naznačuje, že jej Samsung ukradol jednu zo zobrazovacích funkcií displeja

5
© dixiplore.com

Spoločnosť Motorola patrí k populárnym výrobcom rôznych zariadení a v jej bohatej histórii môžme nájsť množstvo rôznych prvenstiev. Hovoríme o prvom mobilnom telefóne na svete, vysielačke alebo autorádiu. 

V nedávnej dobe odkúpil spoločnosť Motorola čínsky gigant Lenovo, ktorý pod značkou Moto ponúka aj naďalej rôzne modely smartfónov. Moto smartfóny prišli v minulosti s obľúbenou funkciou zobrazenia informácií a upozornení na uzamknutej, či skôr vypnutej obrazovke. V súčasnosti poznáme túto funkciu pri Moto smartfónoch pod názvom Moto Display, no premiéru mala v roku 2013 v pôvodnom smartfóne Moto X. Vtedy sa funkcia nazývala Active Display.

Samsung svoj posledný model Galaxy Note7 vybavil takmer totožnou funkciou, ktorú nazval AlwaysOn displej. Táto „novinka“ si odbila premiéru už pri modeloch Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Pri Galaxy Note7 je ale citeľnejšie vylepšená.

Na sociálnej sieti Twitter sa pod hlavičkou oficiálneho účtu @Moto_USA objavil status v podobe poznámky, ktorá nepriamo naznačuje krádež tejto skvelej funkcie od konkurencie. Status je doplnený o fotografiu Moto smartfónu a príznačné hashtagy #TheOriginalAlwaysOnDisplay #motozdroid.

motoNapriek rozhorčeniu ale Moto X nebol prvým smartfónom, ktorý disponoval takouto funkcionalitou. V roku 2011 prišla s podobnou funkciou Nokia N9 bežiaca na platforme MeeGo, pričom ju výrobca neskôr zapracoval do zariadení Lumia s OS Windows a premenoval ju na Glance Screen. Pokiaľ sa Motorola cíti dotknutá, mohla by si od Samsungu požičať napríklad skener očnej dúhovky alebo stylus S Pen a premenovať ho na M Pen. Samsungu by to bolo s ich predajnými číslami zrejme jedno.