Úvod Zaujímavosti VIDEO: Pozrite si ako obstál Moto Z s hrúbkou 5,2 mm v...

VIDEO: Pozrite si ako obstál Moto Z s hrúbkou 5,2 mm v teste odolnosti

0
moto z test odolnosti

Novinka Moto Z je neskutočne tenká. So svojou hrúbkou 5,2 mm sa radí medzi najtenšie smartfóny sveta. Problém ale môže byť odolnosť smartfónu, zvlášť náchylnosť na zlomenie (viď iPhone 6).

Túto výzvu sa rozhodol podstúpiť youtuber JerryRigEverything, ktorý okrem toho, že sa snažil zlomiť Moto Z, otestoval aj odolnosť snímaču odtlačkov prstov a hliníku voči škrabancom. Bez povšimnutia neostal ani displej, ktorý podstúpil skúšku ohňom.

Niekto by očakával, že takto tenký smartfón nebude problém zlomiť za 2 alebo 3 sekundy, avšak Moto Z prekvapil. Testerovi sa podarilo zadnú kovovú stranu len mierne ohnúť, dokonca ohnutý tvar zariadenia sa vrátil do pôvodného rovného stavu. Displej bol o niečo viac náchylnejší k ohnutiu, ale nič, čo by znemožnilo funkčnosť smartfónu.

Odolné nie je len telo, ale aj samotný displej, ktorý dokázal vydržať viac ako 50 sekúnd v styku s priamym plameňom predtým ako sa začali vypínať pixely.

Achilovkou Moto Z je určite tlačidlo domov, ktoré sa zdá byť bez akejkoľvek ochrany a ľahko sa poškriabe. Snímač odtlačkov, ktorý je v tlačidle zabudovaný rozpoznal prst len v 75% prípadoch. To znamená, že po nejakej dobe používania sa môže snímač poškodiť.

Náchylný k škrabancom je aj LED blesk a celý zadný kovový panel, ktorý sa podaril Jerrymu celkom výrazne poškriabať.

Celé video testu si môžete pozrieť nižšie:

Ste prekvapení alebo sklamaní výsledkom Moto Z v teste odolnosti?