Úvod Hry Microsoft čoskoro uvedie pre Android a iOS zariadenia legendárnu hru Solitaire

Microsoft čoskoro uvedie pre Android a iOS zariadenia legendárnu hru Solitaire

0
Klasické Solitaire na starých verziách OS Windows

Každý používateľ operačného systému Windows pozná hru Solitaire. Tá je súčasťou tohto operačného systému dlhé roky a Microsoft s ňou expanduje na najpopulárnejšie mobilné platformy.

Nie, že by sme v obchode Google Play alebo Apple App Store mali núdzu o podobné hry, no Solitaire Colleciton od Microsoftu má svoje čaro. Spoločnosť Microsoft aktuálne potvrdila, že hry dorazia do obchodov s aplikáciami už čoskoro.

Momentálne sú vo finálnej fáze vývoja, pričom spoločnosť zároveň hľadá testerov, ktorí preskúmajú kvality hry a jej používateľský komfort. Hry budú kompatibilné so zariadeniami bežiacimi na verzii iOS 8 a vyššej, v prípade Androidu ide o verzie 4,4 a vyššie. Minimálne rozlíšenie daných zariadení Microsoft stanovil na 480 x 800 pixelov. Drvivá väčšina súčasných smartfónov a tabletov už beží na väčšom rozlíšení. Microsoft asi myslel na tradičných užívateľov, ktorí možno ešte disponujú staršími smart zariadeniami.

solitaire

Aby sme nezabudli, táto hra je už k dispozícii pre používateľov Windows Phone platformy. Aspoň niečo im teda môžete závidieť. Konkrétny dátum uvedenia nepoznáme, no dúfame, že sa Microsoft poponáhľa. „Windowsové solitérky“ sú legenda.