Úvod Výrobcovia LG LG V20 bude prvým smartfónom s 32 bitovým Hi-Fi Quad DAC audiom

LG V20 bude prvým smartfónom s 32 bitovým Hi-Fi Quad DAC audiom

1

Vlastnosti a parametre smartfónov sa neustále zlepšujú, pričom tento trend neobchádza ani audio výbavu. Na tú sa zameral výrobca LG pri svojom chystanom smartfóne s označením V20.

LG V20 bude oficiálne predstavený začiatkom septembra a pôjde o vôbec prvý smartfón, ktorý príde s predinštalovaným Androidom 7.0 Nougat. LG V20 sa ale bude pýšiť aj ďalším prvenstvom.

LG sa opäť spojilo so spoločnosťou ESS Technology, s ktorou pre model V20 pripravili nadštandardnú audio výbavu. Hovoríme o 32 bitovom Hi-Fi Quad DAC zvuku, ktorý zatiaľ v segmente smartfónov nemá obdoby. Podľa slov zainteresovaných sa môžeme pripraviť na ostrý a čistý zvuk, ktorý sa bude kvalitou blížiť k živému interpretovaniu hudby. Podmienkou je samozrejme použitie kompatibilných drôtových slúchadiel.

LG_V20

Pri natáčaní videa bude zvuk podobne dokonalý. Smartfón by nemal mať problém zachytiť rozhovor dvoch ľudí na hlučnom večierku, alebo napríklad vlny narážajúce na pláž. Aspoň takto vlastnosti opisuje výrobca.

Juno Cho, prezident spoločnosti LG Electronics povedal, že vyššia kvalita zvuku je jednoducho prirodzeným vývojom v segmente smartfónov. Dokonalejší zvuk sa postará o lepší zážitok z konzumácie multimediálneho obsahu.

LG V20 bude bezpochyby jeden z najlepších high-endov tohto roka a zrejme prekoná aj svojho interného súrodenca, model LG G5. Ten bojuje s trhovým neúspechom a práve model V20 má tento negatívny status zvrátiť.