Úvod Aplikácie Budúce Lenovo smartfóny prídu s predištalovanými aplikáciami navyše. Budú od Microsoftu

Budúce Lenovo smartfóny prídu s predištalovanými aplikáciami navyše. Budú od Microsoftu

0
Lenovo VIBE Shot

Spoločnosť Microsoft dnes oznámila, že uzavrela partnerstvo v čínskym gigantom Lenovo. Toto partnerstvo zabezpečí, že v nových Lenovo smartfónoch nájdeme predištalované známe aplikácie pre produktivitu.

Spoločnosť Microsoft sa v poslednej dobe čoraz viac zameriava na mobilné služby, keďže im to priamo so smartfónmi veľmi nevyšlo, resp. nevyšlo vôbec. Trhu dominuje Google s OS Android a Apple s iOS. Dohoda s Lenovom môže byť kľúčová.

Lenovo patrí medzi najväčších výrobcov v Číne a čínsky trh so smartfónmi je najväčší na svete. Predinštalované Microsoft aplikácie ako Office, OneDrive alebo Skype sa tak dostanú k obrovskému množstvu potencionálnych záujemcov.

Zatiaľ nie je jasné, ktoré budúce smartfóny tieto aplikácie obdržia, no dohoda nezahŕňa len Vibe smartfóny priamo od Lenova, ale aj Moto zariadenia prevzatej Motoroly.

Produktívne služby a nástroje spoločnosti Microsoft používa množstvo ľudí po celom svete a ich mobilné verzie v rámci predinštalovaných aplikácií môžu prísť vhod. Napriek tomu by sme radšej videli od výroby menej zaprataný softvér a nechali by sme užívateľov, aby si tú či onú aplikáciu nainštalovali podľa svojej vôle. Kto chce používať, alebo už používa OneDrive, vie, kde má aplikáciu nájsť. Ak daný cloud nepoužíva a uprednostňuje napr. Dropbox alebo Google Drive, predinštalovaná appka konkrétneho jedinca zrejme o používaní tejto služby nepresvedčí.

microsoft

Lenovo však nie je jediným výrobcom Android smartfónov, ktorý sa dohodol s tvorcom operačného systému Windows. Licenciu s Microsoftom dávnejšie podpísali napríklad Asus, LG, Samsung alebo Sony.