Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo: Príjem z mobilov a počítačov klesol. Predaj majetku zvýšil profit

Lenovo: Príjem z mobilov a počítačov klesol. Predaj majetku zvýšil profit

0
Lenovo

Čínska spoločnosť zverejnila svoje finančné výsledky za 2. kvartál. Na prvý pohľad sa môže zdať, že Lenovo malo dobrý štvrťrok, avšak realita je iná.

Lenovo vykázalo prevádzkový zisk 245 miliónov dolárov za Q2 2016. Oproti $96 miliónom, ktoré zarobilo minulý rok v rovnakom období, môžu tieto čísla pôsobiť veľmi pozitívne. Avšak za $245 mil. môže výrazne predaj majetku v Pekingu v hodnote až $120 mil. (49%), čo je mierne negatívna správa, keďže biznis Lenova je založený na predaji elektroniky. Normálne tieto predaje nebývajú zahrnuté v prevádzkovom zisku, avšak Lenovo tvrdí, že to tak robí už dlhú dobu.

Ak odstránime predaje majetkov, tak Lenovo v oblasti elektroniky nesplnilo očakávania o 187 mil. dolárov. Nie moc pozitívne správy pre spoločnosť, ktorá chce zvýšiť svoju maržu.

Wong Wai Ming, Lenovo CFO, tvrdí: „Táto transakcia viedla k zisku viac ako $120 mil., ktorú sme zverejnili v prevádzkovom zisku v našich finančných výkazoch. Aj naďalej budeme hľadať podobné spôsoby speňaženia, aby sme financovali niektoré naše investície, ktoré riadia náš obchodný rast.“

Samotný príjem z mobilnej divízie medziročne klesol o 6%, počítače klesli o 7%. Darilo sa len biznisu s dátovým centrom, ktorý si polepšil o 1%.

Celkový príjem klesol z $10,7 miliardy na $10,1 miliardy, hoci prekonali očakávania analytikov ($9,7 miliardy). Lenovo tvrdí, že integrovanie Motoroly a IBM sa ukázalo naročnejšie ako pôvodne očakávali. Spoločnosť dúfa, že nový Moto Z rad zvýší príjem v 3. kvartáli.

Prekvapili vás mierne negatívne finančné výsledky Lenova?