Úvod Elektromobilita Viac ako len smartfóny: LeEco postaví 1,8-miliardovú továreň pre ich LeSEE autonómny...

Viac ako len smartfóny: LeEco postaví 1,8-miliardovú továreň pre ich LeSEE autonómny taxík

0
LeSEE

O LeEco ste už určite počuli v spojitosti so smartfónmi, avšak ich ambície sú oveľa vyššie. Čínska firma čoskoro postaví 1,8-miliardovú továreň, ktorá bude ročne produkovať 400 tisíc LeSEE elektromobilov.

Aj keď elektromobily sú tu s nami už od minulého storočia, až v poslednej dobe sa stali centrom pozornosti v stagnujúcom automobilovom priemysle. Niet divu, že čínska spoločnosť LeEco, ktorá tajne pracovala niekoľko rokov na elektrický autách, sa rozhodla nastúpiť na rozbiehajúci vlak a odhaliť verejnosti svoje obrovské ambície.

Spoločnosť LeEco, ktorá je súčasťou Le Holdings Co Ltd, má v pláne postaviť továreň v čínskom kraji Deqing, ktorá bude súčasťou Eco Experience Park. Jedná sa o 3-miliardovú investíciu, ktorá bude zahŕňať aj kancelárie, zábavný park a centrum technológií.

LeEco už stihlo vytvoriť alianciu s Faraday Future v USA a má v pláne vyrábať autá aj pri Las Vegas.

Luxusné taxíky LeSEE? Tak vidí budúcnosť LeEco

Zatiaľ čo partner Faraday pracuje na elektrickom superaute, LeEco sa rozhodlo vydať úplne odlišnou cestou. Síce ich LeSEE koncept má ešte ďaleko do masovej produkcie, ale jedná sa o prototyp luxusného auta, ktoré môžete jednoducho pomocou aplikácie privolať.

Taktiež sa môže jednať o konkurenta Tesly Model S, len s nálepkou taxi kvôli odlíšeniu.

Samotný koncept ale môže naraziť na problémy s regulačnými orgánmi. Prototyp na videu nižšie je len propagačným materiálom a relány produkt sa bude od prvého konceptu veľmi líšiť.

Spolupráca s Aston Martin

LeEco sa dohodlo aj s ďalším partnerom na spolupráci. Tentokrát čínska spoločnosť pomôže britskej ikone Aston Martin dostať do produkcie ich koncept auta RapidE. Očakáva sa, že auto pôjde na trh v roku 2018.

Dvojica výrobcov dokonca predstavila Aston Martin Rapid S, ktorého systém je obohatený o Letv Internet. Teraz navyše obrátili svoju pozornosť na Aston Martin DB11, ktorý by mal dostať verziu s nulovými emisiami. Taktiež sa očakáva nástupca Vantage modelu.

Vyzerá to tak, že s novými zmluvami a továrňou dosiahne LeEco čoskoro vrcholu. V kategórii elektromobilov sú jednoznačne v správny čas na správnom mieste a my im len držíme palce.