Úvod Smartphony Predstavenie Kyocera DuraForce Pro: Odolný smartfón a akčná kamera v jednom

Kyocera DuraForce Pro: Odolný smartfón a akčná kamera v jednom

0

Spoločnosť Kyocera je známa produkciou robustnejších smartfónov a inak tomu nebude ani v tomto prípade. DuraForce Pro je originálne zariadenie, ktoré ocenia dobrodružní jedinci.

Výrobca sa zameral hlavne na odolnosť a smartfón DuraForce Pro vybavil tiež 13 Mpx fotoaparátom so 135 stupňovým uhlom záberu. Fotoaparát má vlastný procesor pre spracovanie obrazu, dokáže natáčať videá vo FHD 1080p rozlíšení, nechýba mu množstvo režimov fotografovania podľa konkrétnej situácie (pod vodou, šport…), alebo funkcie časozberu a spomalenia pri videu. Výrobca tvrdí, že tento smartfón bude kompatibilný so známymi držiakmi pre klasické akčné kamery.

Masívnejšie telo odolá nárazom, pádom, vode (2 metre po dobu 30 min.) a prachu. To ale nie je všetko. DuraFore Pro získal certifikáciu štandardu 810G, vďaka ktorej smartfón znesie aj extrémnejšie teploty, nízky tlak, slanú vodu, UV žiarenie, mráz, silné vibrácie…môžete ho jednoducho kopať po zemi ako loptu, a to aj v Himalájach alebo naopak, po piesku na púšti.

Kyocera DuraForce Pro

Čo sa týka obvyklej výbavy, smartfón ponúka 5 palcový displej s FHD 1080p rozlíšením, o pohon sa bude starať osem jadro Snapdragon 617 s taktom 1,5 GHz, pamäte reprezentuje 2 GB RAM / 32 GB ROM a poteší bezdrôtové nabíjanie 3240 mAh batérie.

Výrobca nezabudol do domovského tlačidla pod displejom umiestniť snímač odtlačkov prstov a zaujímavosťou sú tiež predné reproduktory. Tie sú dva a dokážu hrať poriadne nahlas (100 dB+ ) tak, aby ste počuli všetko aj v hlučnom prostredí. Smartfón beží pod taktovkou operačného systému Android vo verzii 6.0 Marshmallow.

Kyocera DuraForce Pro je veľmi čerstvou novinkou a dorazí najskôr na trhy v USA, a to až v najbližších mesiacoch. O prípadnej cene môžeme zatiaľ len špekulovať.