Úvod Zaujímavosti Úžasný koncept Motorola DROID Turbo 3: Kiež by bol skutočný

Úžasný koncept Motorola DROID Turbo 3: Kiež by bol skutočný

1
Kým napríklad v automobilovom priemysle slintáme nad konceptmi vozidiel rôznych výrobcov pravidelne, v segmente smartfónov je dizajnových konceptov podstatne menej.

Ak sa však nejaký objaví, väčšinou stojí za to. Ten najnovší sa týka smartfónu DROID Turbo 3, teda teoretickej novej generácie DROID Turbo 2 od pôvodnej Motoroly.

Toto zariadenie bolo oficiálne určené hlavne pre americký trh, exkluzívne pre operátora Verizon a v našich končinách nebolo cestou oficiálnej distribúcie dostupné. Akýmsi duchovným nástupcom bude zrejme Motorola Moto Z Force. Toto zariadenie disponovalo poriadnym výkonom, dlhou výdržou na jedno nabitie a odolnosťou. Získalo si tak početnú skupinu fanúšikov, ktorí určite bažia po jej novej generácii aj keď sa jej zrejme nedočkajú.

Priestor ale zostal na kreativitu v rámci konceptu, ktorý je skutočne originálny. Predstavte si, že v zariadení nižšie nájdete procesor Snapdragon 821, 6 GB RAM, 128 GB internú pamäť a 5,2-palcový QHD displej. Tieto parametre doplní 2930 mAh batéria, ktorú nabijete prostredníctvom konektora USB typ CSuper Fast Turbo nabíjaním. Nechýba 16 Mpx fotoaparát s podpisom renomovaného výrobcu Hasselblad.

DROID-Turbo-3-concept-renders-by-Toooajk (2) DROID Turbo 3 DROID Turbo 3 DROID Turbo 3

Telo zariadenia je kompletne zhotovené z kovu, pričom je tenké extrémnych 5,2 milimetra. Odolnosť displeja zabezpečí ShatterShield technológia (displej vyrobený z plastového substrátu a zložený z piatich vrstiev) a o rozšírenú funkcionalitu sa postará podpora pre modulárne príslušenstvo MotoMods. Napriek tomu, že koncept nie je reálny, jeho autor si vysníval aj cenu. 650 dolárov za takýto kus technológie by bolo spravodlivých.

Možno sa koncept dostane k dizajnérom Moto smartfónov nového vlastníka Lenovo a nechajú sa inšpirovať. Zatiaľ je však tento koncept len snom.