Úvod Novinky Gorilla Glass SR+: Ochranné sklo pre nositeľné zariadenia tvrdé takmer ako zafír

Gorilla Glass SR+: Ochranné sklo pre nositeľné zariadenia tvrdé takmer ako zafír

1

Odolné sklo Gorilla Glass z dielne spoločnosti Corning chráni väčšinu displejov našich smartfónov a tabletov. Spoločnosť sa najnovšie vrhla aj do segmentu nositeľnej elektroniky.

Inteligentné hodinky alebo fitness náramky s displejom bude najnovšie chrániť ochranná vrstva s názvom Gorilla Glass SR+. Novinka bola prezentovaná ako prelomová inovácia, ktorá sa odolnosťou približuje k alternatívnym prémiovým krycím materiálom. Spoločnosť mala samozrejme na mysli zafír.

Výrobca je pri novom ochrannom skle veľmi optimistický. Tvrdí, že vrstva Gorilla Glass SR+ je o 70 % odolnejšia proti poškriabaniu ako alternatívne materiály. Dobrou správou je, že sklo Gorilla Glass SR+ je už komerčne dostupné, čiže by sme mohli prvé nositeľné zariadenia chránené touto vrstvou uvidieť ešte v tomto roku. Z prezentačných materiálov nižšie môžem vidieť porovnanie hrúbky, odolnosti alebo optického podania. Zaujímavá je hlavne odolnosť voči poškriabaniu oproti sklu Gorilla Glass 5, ktorým je vybavený Samsung Galaxy Note 7.

Gorilla Glass SR Gorilla Glass SR Gorilla Glass SR

Toto sklo si vyslúžilo dávku kritiky práve za slabú odolnosť voči poškriabaniu. Upozornil na to YouTuber JerryRigEverything vo svojom videu. So škrabancami sme sa potýkali aj pri našom testovaní Galaxy Note 7.

K TÉMEPOZOR: Nový Samsung Galaxy Note 7 s Gorilla Glass 5 sa ľahko poškriabe