Úvod Smartphony Dohady Objavila sa fotografia headsetu pre virtuálnu realitu od Xiaomi. Predstavenie už zajtra?

Objavila sa fotografia headsetu pre virtuálnu realitu od Xiaomi. Predstavenie už zajtra?

0
Ilustračná foto

Xiaomi nasleduje ostatných technologických výrobcov a po ich vzore sa chystá na trh uviesť náhlavnú súpravu pre sprostredkovanie virtuálnej reality.

Pôvodné informácie naznačovali, že Xiaomi predstaví svoj prvý VR headset už 1. augusta. K predstaveniu ale nedošlo. Nový termín predstavenia podľa zdrojov pripadá na zajtrajšok, a už teraz sme zvedaví, s čím Xiaomi vyrukuje.

Predpokladáme, že nový headset bude fungovať v kombinácii so smartfónom podobne, ako napr. Gear VR od Samsungu. Hovorí sa o podpore pre platformu Google Daydream, ako aj kompatibilite s najnovším Androidom 7.0 Nougat. Google tento softvérový základ pre virtuálnu realitu predstavil na nedávnom podujatí Google I/O.

Pri čínskom Xiaomi sme si už zvykli na veľmi priaznivé ceny ich produktov. VR headset by mal stáť v domovskej Číne len 99 dolárov. Pri prípadnom dovoze sa cena určite trochu navýši, no napriek tomu pôjde stále o lacné VR zariadenie.

xiaomi

Čakaniu na oficiálne odhalenie predchádza v podstate jediná „uniknutá“ fotografia tohto zariadenia. Z fotografie sa nedajú určiť žiadne konkrétne detaily, dúfame však, že sa ich dozvieme už zajtra.