Úvod Zariadenia Foto modul pre Moto Z smartfóny. Monštrum s 10-násobným optickým priblížením

Foto modul pre Moto Z smartfóny. Monštrum s 10-násobným optickým priblížením

1
Najlepším mobilným fotoaparátom súčasnosti disponuje Samsung Galaxy S7 / S7 edge, Galaxy Note 7 ale aj HTC 10. Tie však budú zrejme čoskoro prekonané.

Postará sa o to spoločnosť Lenovo v rámci ich modulárnych smartfónov Moto Z. Fotoaparát Moto Z však užije foto doping v podobe modulu, ktorý je priamo určený pre fotografovanie a natáčanie videa.

Myšlienku modulárneho prevedenia priniesol do segmentu smartfónov LG G5. Bol prvý a teda tak trochu nedokonalý. Moduly sa zasúvajú priamo do konštrukcie zariadenia a pre ich aktiváciu je nutné vypnúť a zapnúť smartfón. Moto Z však používa moduly v koncepte zadného prídavného krytu, ktorý sa k zariadeniu pripojí dotykom 16-pinového konektora.

Samostatný fotoaparát zariadenia Moto Z je veľmi pokročilý. Má 13 Mpx, pixely veľké 1,12 µm, nízku clonu f/1.8 a optickú stabilizáciu obrazu. Samozrejmosťou je schopnosť natáčať videá v 4K rozlíšení. Moduly pre tento smartfón sa nazývajú MotoMods a okrem modulu pre fotografovanie bude k dispozícii modul pre rozšírenie kapacity batérie, zlepšenie reprodukcie zvuku s podpisom výrobcu JBL a nechýba ani pozoruhodný prídavný projektor.

Chystaný foto modul pre smartfón Moto Z
Chystaný foto modul pre smartfón Moto Z

Chystaný foto modul pre smartfóny Moto Z bude monštruózny. O jeho výrobcu sa postará renomovaná spoločnosť Hasselblad a podľa posledných zvestí bude disponovať šošovkami s 10-násobným optickým priblížením. Očakávame, že tento modul uzrie oficiálne svetlo sveta na podujatí IFA 2016, na ktorom nebudeme chýbať. Už teraz sa tešíme na prvé fotografie zhotovené týmto modulom.