Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 Inovované dotykové pero S-Pen. Pridané funkcie, vyššia citlivosť a viac

Inovované dotykové pero S-Pen. Pridané funkcie, vyššia citlivosť a viac

1

Kórejský gigant Samsung dnes predstavil nového kráľa phabletov, model Galaxy Note7. Ten v podstate ako jeden z mála na trhu ponúka aj rozšírenú funkcionalitu v rámci dotykového pera S Pen.

Digitizér Wacom, softvérová optimalizácia a plejáda aplikácií určených pre S Pen robia z tohto dotykového pera mocný nástroj, ktorým môžeme písať poznámky, kresliť, označovať text v dokumentoch, využívať funkcie orezania, kopírovania…možností využitia je skutočne bohate.

Nový S Pen je po dizajnovej stránke podobný predošlej generácii. Kovové telo S Penu sa vnára do tela zariadenia Galaxy Note7 a pre jeho vysúvanie výrobca použil „klikací“ mechanizmus, ktorý pripomína stlačenie klasického guľôčkového pera.

S Pen

Pri predstavení zariadení Galaxy Note 4 a Galaxy Note Edge dostal pridružený S Pen vyššiu citlivosť, ktorú reprezentovalo 2048 úrovní tlaku. inovovaný S Pen modelu Galaxy Note7 disponuje až 4096 úrovňami tlaku. Nový S Pen je odolný voči vode a zároveň ho môžete pod vodou používať. Zaznamenať si tak môžete myšlienkový pochod, ktorý vás dobehne počas plávania v bazéne, skôr ale novinku využijete napríklad pri daždivom počasí.

Hrot dotykového pera S Pen je hrubý, alebo skôr tenký, len 0,7 milimetra. Podľa tvorcov dokonalejšie simuluje písanie klasickým perom a lepšie pocity z používania tak získame aj vďaka väčšej presnosti. Čo sa týka softvérovej výbavy, menu  Air Command vyzerá v podstate rovnako, no pribudla funkcia priblíženia a preloženia textu do cudzieho jazyka. Funkcia by mala dokonca fungovať aj pri texte v obrázkoch. Vďaka maximálnemu 300 percentnému priblíženiu bude akýkoľvek obsah ľahšie viditeľný.

Ostatná funkcionalita zostala zachovaná a Samsung našťastie neišiel cestou experimentov, ale funkčných inovácií. Ako sa dotykové pero S Pen používa v praxi overíme v pripravovanej recenzii.