Úvod Výrobcovia Samsung Displej Samsungu Galaxy Note7 môžete prepnúť do FHD alebo HD rozlíšenia

Displej Samsungu Galaxy Note7 môžete prepnúť do FHD alebo HD rozlíšenia

1

Samsung Galaxy Note7 disponuje 5,7 palcovým QHD AMOLED displejom s HDR režimom (515 ppi) čo naznačuje, že sledovanie videí, fotografií alebo aj čítanie textu bude bezpochyby zážitkom.

Nový Galaxy Note7 však dostal do vienka jednu unikátnu vlastnosť. Displej tohto phabletu môžete prepnúť do 1080p rozlíšenia a k dispozícii je dokonca ešte nižšie 720p rozlíšenie. Gro tejto funkcionality musíme hľadať v režime pre úsporu energie.

Tento režim ponúka tri úrovne nastavenia. Prvá úroveň neobmedzuje nič a slúži vlastne pre vypnutie tohto režimu. Vychutnať si tak môžete maximálny výkon a zobrazovacie schopnosti zariadenia. Daňou je samozrejme zvýšená spotreba energie akumulátora.

galaxy_note7

Stredný režim úspory energie prepne displej do rozlíšenia 1820 x 1080 pixelov (386 ppi), obmedzí maximálny jas displeja, vypne animácie užívateľského prostredia a čiastočne obmedzí výkon. Odmenou nám bude dlhšia výdrž batérie. O aké hodnoty pôjde dokážu až prvé testy z používania.

galaxy_note7_mid

Ak budete potrebovať ušetriť ešte viac energie, zvolíte režim maximálnej úspory energie. Počítať musíte s rozlíšením 720 x 1280 pixelov (258 ppi), výraznejším obmedzením výkonu, jasom displeja zníženým o 80 % a obmedzenou dátovou konketivitou. Tento režim by mal, zatiaľ teoreticky, predĺžiť v niektorých prípadoch výdrž na jedno nabitie o 35 hodín. Používateľský komfort bude ale výrazne znížený.

galaxy_note7_max

Škoda, že Samsung pri týchto režimoch nesprístupnil väčšie možnosti prispôsobenia. Mnohí by radi používali napríklad maximálny režim úspory energie, no uvítali by pri ňom FHD rozlíšenie. Alebo naopak, využívali by maximálny výkon so všetkými animáciami a uspokojili by sa so zvoleným FHD rozlíšením. QHD by zapli len v prípade prezerania fotografií alebo napríklad pri používaní headsetu pre virtuálnu realitu. Napriek tomu ide o veľmi šikovné riešenie.